Tον περασμένο Απρίλιο, στην πρώτη καραντίνα, οι περίοικοι της οδού Κολοκοτρώνη στην Καρδίτσα ένωσαν τις φωνές τους και έψαλλαν το «ω γλυκύ μου έαρ» προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Φέτος τα Χριστούγεννα που θα τα γιορτάσουμε σε συνθήκες lockdown, οι ίδιοι αναλαμβάνουν ξανά δράση για να συμβάλουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και προσμονής. Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 9 το βράδυ θα βγουν ξανά στα μπαλκόνια τους για να ψάλλουν την “Αγια Νύχτα”.

Η πρωτοβουλία ανήκει και αυτή τη φορά στον συμπολίτη Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντων Χορωδίας κ. Νίκο Ευθυμιάδη ο οποίος σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο με πολύ πόνο, θάνατο και δυστυχία μέσα μας και δίπλα μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παραμονές Χριστουγέννων που περνάμε, ιδιαίτερα εμείς στην πλημμυροπαθή Καρδίτσα αποκλεισμένοι στα σπίτια μας, μακριά από τις Εκκλησίες μας, μακριά από τους ανθρώπους μας, χρειαζόμαστε να νοιώσουμε ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν και είναι στα Γηροκομεία, στα Θεραπευτήρια, στις Κλινικές Αποκατάστασης, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Πρόνοιας και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους.

Να απευθυνθούμε σε αυτούς που δυστυχούν, που περνούν, που κρυώνουν, που δεν έχουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους. Σε αυτούς που δεν παίρνουν επιστροφές, που δεν εργάζονται και ούτε αποζημιώνονται, που ούτε ανεργία παίρνουν, ούτε 800άρια, ούτε 500άρια, ούτε επιδόματα, ούτε… και είναι πολλοί…

Τα κοινά όπλα μας αυτή τη στιγμή, είναι η φωνή και η ψυχή μας. Θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα Αλληλεγγύης, Ενότητας και Συσπείρωσης, σας καλώ να συμμετάσχετε πνευματικά στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, της Γέννησης του Θεανθρώπου, Παραμονή των Χριστουγέννων, 9.00 το βράδυ, υψώνοντας την φωνή μας με την Αγια Νύχτα, ως κραυγή ικεσίας και κάλεσμα αλληλεγγύης. Ευχές για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και στις δουλειές μας. Χρόνια Πολλά – Καλά Χριστούγεννα καλή ανάρωση σε όλους».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα