Την ημέρα της Γυναίκας τίμησαν τοπικοί φορείς και πολίτες στην εκδήλωση – ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας.
Πιο αναλυτικά, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και τη συμμετοχή φορέων πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με επίκεντρο τις διεκδικήσεις των γυναικών του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος.
Μεταξύ άλλων στη συζήτηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας, το Κέντρο Γυναικών Ν.Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Καρδίτσας, η ΕΛΜΕ και ΑΝΚΑ, η Γυναικεία Πρωτοβουλία Ν. Καρδίτσας και άλλοι φορείς.
Σε δηλώσεις της στο «ΝΑ» η Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας, κ. Δώρα Γούλα, ανέφερε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας αποτελεί μέρα μνήμης και αγώνων των γυναικών, η οποία έχει βαθιά τις ρίζες του στην ιστορία του εργατικού κινήματος. «Η πρωτοβουλία έχει σκοπό την ενδυνάμωση και την πληροφόρηση των γυναικών μέχρι να φτάσουμε σε μία ίση και δίκαιη κοινωνία. Σκοπεύουμε να μη σταματήσουμε σε αυτή τη δράση, δεν είναι ακόμη έτοιμες όλες οι δράσεις μας προς δημοσιότητα. Είμαστε υπό συζήτηση και σχεδιασμό. Πάντως αυτό που ευελπιστούμε να πετύχουμε είναι η διοργάνωση ενός φεστιβάλ, το οποίο θα ενημερώσει την γυναίκα για εργασιακά, ασφαλιστικά θέματα, αλλά και για θέματα βίας και κακοποίησης. Επίσης, η κ. Γούλα τόνισε ότι ένα φαινόμενο με την πιο ακραία του μορφή είναι οι γυναικοκτονίες, το οποίο γιγαντώθηκε εντός του 2021. «Ελπίζουμε να μην υπάρξει και το 2022 περαιτέρω επέκταση αυτού του φαινομένου, ενώ όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας ενημερώσουμε για τις υπόλοιπες δράσεις», κατέληξε η κ. Γούλα.
Επιπλέον, κατά την εκδήλωση τονίστηκε μεταξύ άλλων: «σήμερα, που τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των γυναικών αμφισβητούνται, είναι σημαντικό να αντιστεκόμαστε στις άμεσες, έμμεσες και πολλαπλές διακρίσεις που εμπεριέχουν, μεταξύ των άλλων, και την έμφυλη διάσταση.
Κινητοποιούμαστε για να θυμηθούμε από πού ερχόμαστε και τι διεκδικούμε, ώσπου μια μέρα, η ισότητα των δικαιωμάτων να μην χρειάζεται καμία επετειακή ημέρα να μας το θυμίζει».