Την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο «Παλέρμο» προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας

EΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 350.000 ΕΥΡΩ

O χώρος του Παλέρμο λίγες ημέρες μετά τον «Ιανό»

Εργασίες πλήρους αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο «Παλέρμο» από τον «Ιανό» προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Το «Παλέρμο» του Δήμου Καρδίτσας, όπως είναι γνωστό βρίσκεται δίπλα στην κοίτη του Γάβρα. Tα νερά του ποταμού εισήλθαν στην πόλη την καταστροφική 18η Σεπτεμβρίου με το πέρασμα του «Ιανού». Η αθλητική υποδομή του Δήμου βρίσκεται δίπλα στον ποταμό, με αποτέλεσμα να υποστεί σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές, ενώ τα απομεινάρια της λάσπης παρέμεναν επί πολλές ημέρες εντός και περιμετρικά του χώρου.

Με τη μελέτη του έργου προβλέπονται να γίνουν οι εξής εργασίες:
-Αποξήλωση και απομάκρυνση υπάρχουσας περίφραξης και κατασκευή νέας από σιδηροσωλήνες γαλβανισμένους Φ 2΄΄, ύψους 2,50 μ. , πάχους 2mm και ρομβοειδές συρματόπλεγμα ύψους 1,80 μ. και πάχους 3mm .
-Ανακατασκευή – κατασκευή συνθετικού ακρυλικού τάπητα γηπέδων τένις, μπάσκετ και διαδρόμου περπατήματος μη υδροπερατού, ακρυλικής βάσης και εμποτισμένου με λεπτόκοκκο σκληρό αδρανές υλικό χαλαζιακής άμμου.
-Γενική μόρφωση της επιφάνειας των γηπέδων ποδοσφαίρου για την φύτευση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα .

– Συντήρηση του χλοοτάπητα ήτοι: άρδευση , λίπανση , κούρεμα, βοτάνισμα ,αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών.

-Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων πουαιθυλενίου (ΡΕ) DN 75mm/PN16Atm και DN110mm/16Atm.

-Επίστρωση με πλάκες τσιμέντου στην είσοδο των γηπέδων τένις.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 18η Φεβρουαρίου .