Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Λάμπρος Μπίρδας!

Ο διακεκριμένος Καρδιτσιώτης νομικός με τη μακρά θητεία στον χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως στο αθλητικό δίκαιο, έχασε την τελευταία του… “δίκη” παρά την άνιση μάχη που έδινε εδώ και αρκετές εβδομάδες για να κρατηθεί στη ζωή.

Διακρίθηκε σε όλη του τη διαδρομή για το πείσμα του, την ευθύτητά του και τις ευαισθησίες του, ενώ δεν έκρυψε ποτέ τα θερμά αισθηματά του για την Αναγέννηση την οποία προσπάθησε να βοηθήσει πάρα πολλές φορές σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Με καταγωγή από το Καταφύγι Καρδίτσας σπούδασε στη νομική σχολή Αθηνών και έκανε μεγάλη καριέρα (διαδρομή όπως έλεγε ο ίδιος διότι απεχθάνονταν τους βαρύγδουπους τίτλους) ως δικηγόρος ενώ για κάποιο διάστημα διατέλεσε και στις πειθαρχικές επιτροπές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σ’ έναν δύσκολο χώρο που δυστυχώς δεν φημίζεται για τη καθαρότητά του ο Λάμπρος Μπίρδας ήταν μια όαση παλεύοντας κάθε φορά να επικρατήσει η δικαιοσύνη.

Επί σειρά ετων ήταν και στο νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ.

Ένας ίσιος άνθρωπος, με καθαρή ματιά, συγκεκριμένη οπτική και στάση  ζωής με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, με πολλούς φίλους στην Καρδίτσα την οποία δεν ξέχασε ποτέ όπως και το αγαπημένο του χωριό Καταφύγι που ήταν το πραγματικό του… καταφύγιο, όταν κατόρθωνε να αποδράσει από την αδιάκοπη ένταση της δουλειάς του!

Ήταν παντρεμένος με την Χριστίνα Γεωργιλέ με την οποία απέκτησαν τρεις γιους, τον Αποστόλη, τον Δημήτρη και τον Άγγελο.

Ο Αποστόλης και ο Αγγελος είναι κι αυτοί νομικοί, στο ίδιο γραφείο με τον αείμνηστο, πλέον, πατέρα τους.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στο χωριό του Καταφύγι.

Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Θ.Κ.

Στο στιγμιότυπο ο Λάμπρος Μπίρδας στο Εφετείο της ΕΠΟ το 2010 όταν έδινε “μάχη” για ν’ αποδείξει το δίκιο της Αναγέννησης.