Τη διοργάνωση της 17ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης τον Οκτώβριο προγραμματίζει το Επιμελητήριο

Στη... σκιά της πανδημίας ο προϋπολογισμός, αλλά με προσπάθεια διατήρησης της αισιοδοξίας

Τη διοργάνωση της 17ης εμποροβιοτεχνικής έκθεσης που δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω της πανδημίας, προβλέπει για τον επόμενο Οκτώβριο το πρόγραμμα των δράσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Οι δράσεις και ο προϋπολογισμός του 2022 εγκρίθηκαν σήμερα το απόγευμα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ.
Η κατάρτισή τους έγινε υπό το καθεστώς αβεβαιότητας που προκαλεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση, αλλά και με προσπάθεια διατήρησης της αισιοδοξίας για το μέλλον. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό που προβλέπεται να είναι πλεονασματικός κατά 60.025 ευρώ, όπως τονίστηκε εισηγητικά από τον οικονομικό επόπτη του επιμελητηρίου κ. Κώστα Λαμπρόπουλο στη συνεδρίαση του Δ.Σ., εισάγει μια σειρά καινοτομιών που αποσκοπούν στην αύξηση, των δράσεων.
Ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε λόγο για έναν «πραγματικό προϋπολογισμό» και ισοσκελισμένο, που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της εποχής που διανύουμε και την επιταγή του νόμου. «Σίγουρα δε δίνει απαντήσεις στο σύνολο των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Επιμελητηρίου, χωρίς να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα μέλη μας , χωρίς να θιγούν βασικές ανάγκες της καθημερινότητας, μέσα στην οικονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεση. Ο Προϋπολογισμός εμφανίζει στο σκέλος των εσόδων το ποσό των 2.435.515 ευρώ και στο σκέλος των εξόδων το ποσό των 2.375.49 ευρώ ήτοι πλεόνασμα ύψους 60.025 ευρώ.
Εμποροβιοτεχνική Έκθεση
Παράλληλα, η έκθεση της διοικητικής επιτροπής για τον προγραμματισμό των δράσεων του νέου έτους, προβλέπει την διοργάνωση της 17η Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης τον Οκτώβριο . Προγραμματίζεται μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, η αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου σε νέο μοντέλο όπως απαιτούν οι συνθήκες και η τεχνολογία της εποχής , όπως και η παράλληλη διοργάνωση forum με θέματα Οικονομίας και σύνδεσης παραγωγής με μεταποίηση .

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα