Εντείνονται οι προετοιμασίες στις τάξεις του αγροτικού κινήματος της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, για την πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει σε ένα μήνα στη Νίκαια, στην οποία οι αγρότες θα λάβουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας θα συγκαλέσει παγκαρδιτσιώτικη αγροτική σύσκεψη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει πανθεσσαλική στα τέλη του μήνα. Ήδη από σήμερα ξεκινάει ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά.

Την ίδια ώρα, σε απολογία με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας εννιά Θεσσαλοί αγρότες, εκ των οποίων τέσσερις Καρδιτσιώτες. Οι αγρότες κλήθηκαν σε απολογία για τις συμβολικές κινητοποιήσεις που έγιναν με τα τρακτέρ στις 5 και 12 Φεβρουαρίου στον κυκλικό κόμβο της Γαλήνης στον Πλατύκαμπο, στο πλαίσιο το πανθεσσαλικού μπλόκου της Νίκαιας.
Οι αγρότες κάνουν λόγο για απόπειρα εκφοβισμού ενόψει των νέων κινητοποιήσεων το φετινό χειμώνα. Υπογραμμίζουν ότι τέτοιες ενέργειες αλλά και τα αγροτοδικεία ευρύτερα δεν τους πτοούν, καθώς ο αγώνας στον οποίο επιδίδονται είναι δίκαιος και επίμονος.

Τιμές, κόστος, ΚΑΠ, ΕΛΓΑ
Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης στις 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα θέμα των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, το υψηλό κόστος παραγωγής και ιδίως σε πετρέλαιο – ρεύμα, ο νέος ΕΛΓΑ και η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή του, η ασφάλιση και οι αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ. Τονίστηκε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει και αυτή τους μικρομεσαίους αγρότες και επισημάνθηκε η ανάγκη των δυναμικών αγώνων σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές ομάδες, ιδίως σε ζητήματα κοινά όπως η υγεία, η ασφάλιση κλπ.
Αρχικά την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παγκαρδιτσιώτικη αγροτική σύσκεψη, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη του μήνα πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά, όπου πλέον συντονισμένοι το αγροτικό κίνημα της Θεσσαλίας θα λάβει αποφάσεις για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.
Εντός των ημερών η Ομοσπονδία θα ξεκινήσει ενημερωτικές συναντήσεις και συσκέψεις στα χωριά, ενώ θα ζητήσει από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού και από φορείς να εγκρίνουν ψηφίσματα συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματά τους, καταδικάζοντας παράλληλα τα αγροτοδικεία στα οποία σέρνονται κάθε χρόνο οι αγρότες.