ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΠΑΡΑ πολλά μηνύματα είχαμε για την “Θεσσαλική Ιστορία” της περασμένης Κυριακής “Στη Σέντρα” που αφορούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο πάρτι της ρεμούλας που έγινε εις βάρος του Ελληνικού λαού! Ενός λαού που βεβαίως αν εξαιρέσουμε κάποιους που έβγαιναν μπροστά τότε, δεν μίλησε…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ καταρχήν όλους τους φίλους που επικοινώνησαν μαζί μας είτε δια ζώσης είτε με μηνύματα. Από κει και περα όλη αυτή η τρομερή ιστορία που ήταν μια απο τις μεγάλες αιτίες για τα όσα τραγικά ακολούθησαν στην Ελλάδα, είναι ενδεικτική του τι συνέβαινε αλλά και τι συμβαίνει γενικότερα…

ΟΛΑ ασφαλώς συνδέονται! Τίποτα δεν είναι ξεκομμένο. Κι έχουν έναν κοινό παρονομαστή δυστυχώς. Την ανοχή των πολιτών, τη διαίρεση τους σε ασήμαντες μοναδούλες, την έλλειψη αντίδρασης όταν “καίει η μπάλα”. Και φυσικά μετά, όταν έχουν τελειώσει όλα, το κλασικό ερώτημα στο οποίο αναφερθήκαμε και χθες: “Τι έφταιξε ρε γαμώτο”; Τίποτα μωρέ δεν έφταιξε απλώς ο καιρός ήταν κακός και έβρεξε… μίζες!!!

ΕΙΝΑΙ τόσο απίστευτη η κατάσταση, λοιπόν, που όσοι ευθύνονται γι’ αυτή την τρομερή περιπέτεια της χώρας που δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα χρεώθηκε για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο δεν απολογήθηκαν πουθενά, αλλά τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους τους αναθέτουν κι άλλα… χάπενινγκ!!!

ΘΥΜΑΜΑΙ επίσης σαν τώρα δα κάποιους “μάχιμους“ ρεπόρτερ εδώ στη Θεσσαλία που όταν σχολιάζαμε διάφορα στην εκπομπή στη Σέντρα τον καιρό εκείνο, χασκογελούσαν, μας χαρακτήριζαν γραφικούς και κατασκοτώνονταν ποιoς θα πρωτοπιάσει κανα πόστο “εθελοντή” ή “γραφείου τύπου” του Αθήνα 2004!!!

ΝΑ ΜΗ μιλήσω για τους τοπικούς παράγοντες που ήταν τότε στα πράγματα και οργίαζαν στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις ότι η Θεσσαλία (μεταξύ αυτής και η πόλη μας) θα γίνει η γη της επαγγελίας και θα μείνουν παρακαταθήκη τόσα έργα υποδομής που θ’ απογειώσουν την ποιότητα ζωής!

ΟΛΟΙ αυτοί τώρα, άμα καθίσεις και τους μιλήσεις, λένε τα ακριβώς αντίθετα από τότε! Θα σου κάνουν… καταπληκτική αξιολόγηση για το πόσο έβλαψαν τη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Σα να μην είχαν την παραμικρή ευθύνη για την ανοχή και την ενθάρρυνση που επέδειξαν τότε…

ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ακόμη η “ομορφη” αυτή ιστοριούλα; Μα, την περίπτωση με το… ξεκοίλιασμα των Αγράφων που είναι προ των πυλών στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης” και των “επενδύσεων”. Ο,τι γινόταν τότε, γίνεται και τώρα. Πάλι λίγες σκόρπιες φωνές ακούγονται, πάλι κάποιοι βγαίνουν μπροστά και στοχοποιούνται, πάλι η ανοχή και η έλλειψη αντίδρασης είναι το σήμα κατατεθέν.

Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε που βαδίζουμε…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Να μαντέψουμε ποιος θα πληρώσει πάλι το λογαριασμό;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

“Οποιος δεν κάνει τίποτα έχει πολλούς βοηθούς”

ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΪ – ΡΩΣΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Φυσικά όλη αυτή η ιστορία με την περιβόητη “πράσινη” ανάπτυξη δεν έχει να κάνει μόνο με την περιοχή μας. Γίνεται ο κακός χαμός σε όλη την Ελλάδα!  Δεν εχουν αφήσει βουνό για βουνό που να μην το έχουν εντάξει σε τέτοιο “πρόγραμμα” ενώ πάρα πολλά “ανεμόπαρκα” έχουν ήδη γίνει…!

Με το νέο αναπτυξιακό (να χαρώ εγώ!) νόμο, θα απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης για να μη χαθούν οι… επιδοτήσεις. Αλλωστε γι’ αυτές γίνονται τα πάντα. Κι ενώ, λοιπόν, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο και η περιοχή των Αγράφων που είναι διεθνώς προστατευόμενη, από τους επίσημους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής δεν ακούγεται ούτε κουβεντούλα. Απέραντη σιωπή μέχρι να γίνει η δουλειά δηλαδή…