Δώσαμε το παρών στο Αλκαζάρ για το παιχνίδι της ΑΕΛ με την Αναγέννηση που έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της super league 2 κι όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τελείωσε ισόπαλο 0-0.

Ήταν η έκτη ισοπαλία από το 1965 που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες επι Λαρισινού εδάφους. Στα άλλα ματς έξι νίκες έχει η ΑΕΛ και η Αναγέννηση αναζητεί ακόμη το πρώτο “διπλό”.

Τι έγινε τελικα σ’ αυτό το ματς και ποιοι παράγοντες διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα;

Να τα δούμε με τη σειρά. Καταρχήν σε αντίθεση με τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Αμφίρροπος με όλα τα χαρακτηριστικά μιας Θεσσαλικής κόντρας που θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή σεζόν στο εν λόγω περίεργο και με πολλές στρεβλώσεις πρωτάθλημα.

Πάμε παρακάτω.

Το 0-0 φαίνεται ότι είναι καλό αποτέλεσμα για την Αναγέννηση και πράγματι είναι διότι την κρατά στην τρίτη θέση, της δίνει ψυχολογία αφού δεν έχασε σε μια απο τις δυσκολότερες (η πιο δύσκολη κατά τη γνώμη μας) έδρες του πρωταθλήματος, ενώ κρατά την ΑΕΛ και από κάτω στη βαθμολογία.

Ωστόσο οι “κιτρινόμαυροι” αν είχαν λίγο περισσότερο  “θράσος” από το 60′ και μετά που πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και έχουν κυριαρχήσει με επιθετική φυσιογνωμία θα μπορούσαν να είχαν καταγράψει μια τεράστια νίκη που θα τους έδινε τεράστια ώθηση.

Είναι μέσα στο κόλπο όμως και το 0-0 και έχουν όλα τα περιθώρια να συνεχίσουν έτσι αφού και ποιοτικό ρόστερ διαθέτουν και οργάνωση και μεγάλη ενέργεια από τον κόσμο τους…

Είναι στο καλύτερο “φεγγάρι” των τελευταίων ετών και αν δεν αδικηθούν απο εξωγενείς παράγοντες θα χτυπήσουν με αξιώσεις την πρωτιά.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ έχει καλή ομάδα, ποιοτικούς παίκτες, αλλά είναι εγκλωβισμένη σε μια απίστευτη εσωστρέφεια που δεν την αφήνει να πάρει ανάσα. Αν δεν λύσει αυτό το ζήτημα, θα ανακυκλώνεται συνεχώς μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα με γκρίνιες και αποδομητικές καταστάσεις.

Το ματς θα μπορούσε να το πάρει αν αξιοποιούσε κάποιες απο τις λίγες φάσεις που δημιούργησε και την υπεροχή σε κάποια διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου. Θα μπορούσε όμως και να το χάσει αν η Αναγέννηση είχε κάποιες καλύτερες εμπνεύσεις στην τελική προσπάθεια στο διάστημα που κυριαρχεί…

Και κάτι σημαντικό: Αυτή  η απίστευτη γκρίνια όταν δεν έρχεται το ποθητό αποτέλεσμα ή δεν βγαίνουν κάποιες προσπάθειες ακόμη και από τους λίγους που βρίσκονται στο γήπεδο και μάλιστα την ώρα που εξελίσσεται το ματς είναι ο,τι χειρότερο γι’ αυτούς που αγωνίζονται.

Σ’ ο,τι αφορά τώρα συνολικά την αγωνιστική της super league 2 και τη μάχη της κορυφής.

Η Ξάνθη πέρασε στο… χαλαρό απο τον ΠΑΟΚ Βου που δεν ήταν στα πολύ… πάνω του στο εν λόγω ματς, ενώ η Βέροια έσωσε την παρτίδα στο τέλος.

Παρά το εμφανές σπρώξιμο που έχουν και οι δύο αυτές ομάδες θα γίνει μάχη στο πρωτάθλημα και οι συσχετισμοί δεν ξέρει κανείς πως θα διαμορφωθούν. Ρισκάροντας μια πρόβλεψη πιστεύουμε ότι Βέροια, Ξάνθη, Αναγέννηση, ΑΕΛ και Νίκη Βόλου, θα είναι οι ομάδες που θα κινηθούν στο γκρουπ των πρωτοπόρων φέτος.

Αυτά και αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον…

Θ.Κ.

ΥΓ: Και κάτι ακόμη. Μπορεί να υποστηρίζουμε την ομάδα μας (πράγμα απολύτως θεμιτό και ανθρώπινο) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιγράφουμε ότι ακριβώς βλέπουμε. Καλώς δεν μέτρησε το γκολ της Αναγέννησης, κακώς καταλογίστηκε οφσάιντ στη φάση που φωνάζει η ΑΕΛ στο 78′, θα μπορούσε και ν’  αποβληθεί ο Ακούνια στο χτύπημα στον Γκόλια. Για το πέναλτι που ζητάει η Αναγέννηση σε χέρι του Μπραμπίγια, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη διότι δεν βοηθάει ο φακός.