Ο φετινός ΑΣ Καρδίτσας έχει σχεδιαστεί για μεγάλα πράγματα! Όλα όσα έχουν προηγηθεί το καλοκαίρι στο διάστημα της ενίσχυσης και της οργάνωσης της ομάδας, το καταδεικνύουν, το έχουμε καταγράψει και αναδείξει πολλές φορές και έρχονται οι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας να το επιβεβαιώσουν!

Το πέρασμα της… “κυανόλευκης” αρμάδας από την Αθήνα  υπήρξε σαρωτικό!
Απέναντι στο Παγκράτι στο κλειστό του Μετς ο ΑΣΚ όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε, αλλά… “διέλυσε” την αντίπαλό του κερδίζοντας με το εμφατικό 69-108, έκανε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον μαραθώνιο και άπλωσε ένα… δίχτυ τρόμου σε όλη την κατηγορία!
Ναι, το μπάσκετ της Καρδίτσας πλέον είναι στο ρόλο του πρωταγνωιστή! Αιτία γι’ αυτό είναι αυτή η φοβερή παρέα που δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια και που με γοργά αλλά και σταθερά βήματα πηγαίνει προς την κορυφή!

Ο ΑΣΚ μπορεί φέτος και δικαιούται να κάνει όνειρα και μαζί όλοι οι μπασκετόφιλοι της Καρδίτσας που ούτε κατά διάνοια φαντάζονταν στο παρελθόν ότι θα έλθει η στιγμή που θα δουν μια ομάδα της πόλης να είναι σ’ αυτό το επίπεδο (Α2 Εθνική κατηγορία της Ελλάδας) κι όχι μόνο να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί, αλλά να κάνει και το βήμα παραπάνω.

Πράγματι ο ΑΣΚ μπορεί ακόμη και φέτος να φθάσει στον υπερβατικό στόχο της ανόδου.
Η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση, ο σχεδιασμός της ομάδας και η ενίσχυσή της με παίκτες που μπορούν και έχουν τη θέληση να σηκώσουν το βάρος, ο κόσμος που στηρίζει και όλο το περιβάλλον συνθέτουν μια ατμόσφαιρα ιδανική.
Το χθεσινό ματς στο κλειστό του Μετς απέναντι στο Παγκράτι όπως φαίνεται και από το σκορ ήταν ένας περίπατος για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα που πέρασε απο εκεί κάνοντας… επίδειξη δύναμης.

Από τα πρώτα λεπτά φρόντισε να εξαλείψει κάθε… ένσταση του αντιπάλου σχετικά με το ποιος από τους δύο θα στεφθεί νικητής!

Στην πρώτη περίοδο ο ΑΣΚ προηγήθηκε με 14-26, για να κλείσει το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 27-57 μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε… τυπική διαδικασία.

Πράγματι, στο τρίτο δεκάλεπτο οι Καρδιτισώτες έφθασαν το σκορ στο 47-81 και τελικά επικράτησαν με το εντυπωσιακό 69-108! Αναλύσεις περισσότερες περί των όσων έγιναν  στο Μετς δεν μπορεί να σταθούν. Με μια λέξη περιγράφεται το πέρασμα του ΑΣΚ: Σαρωτικός! Αυτή η ομάδα υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις φέτος! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!!!

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Γιαννόπουλος): Σεργεντάνης 2, Σταυρακούκας 9 (1), Ζαρίφης 3 (1), Γιοβάνης 5, Ταταράκης 3, Δαμιανός 10 (1), Χαϊκάλης 4, Τσουργιάννης 14, Καριώτης 2, Τζουγκαράκης 9, Γεωργοπαπαδάκος 8 (1), Μπαλωμένος.
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Λιόγας): Γράβας 13 (1), Τσιλούλης 5 (1), Καρράς 4, Μπουρούσης 11 (2), Κακλαμάνος 9 (3), Σπυριδονίδης 9 (2), Χάλαρης 7 (1), Ντράσκοβιτς 5, Τσούκας 3 (1), Καραγεωργίου 10 (2), Βεργίνης 14 (1), Πεφάνης 18 (4).