Eκεί που φαινόταν ότι η Αναγέννηση θα γύριζε στην Καρδίτσα με την πρώτη ήττα στη σεζόν, καθώς ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας ενώ το χρονόμετρο σημάδευε το 90′ προηγούνταν με 1-0, ο Γιώργος Ξέρρας ως απομηχανής θεός μετά απο μια σέντρα του Μπακαδήμα, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Συλλέκτη και τους… “ξέρανε” όλους!

Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν χρυσό βαθμό και οδηγούν την κούρσα στη διαδικασία των play off! Το πόσο σημαντικό ήταν το γκολ που πέτυχε ο επιθετικός της Καρδιτσιώτικης ομάδας, θα το διαπιστώσουμε στον τελικό απολογισμό, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αναμφίβολα είναι αυτό που άλλαξε άρδην την κατάσταση στον όμιλο!

Αν παρέμενε το 1-0 η διαδικασία θα άρχιζε πάλι από την αρχή καθώς οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που μετέχουν συνολικά θα ισοβαθμούσαν με 3 βαθμούς!!!

Τώρα η Αναγέννηση κράτησε στον 1 πόντο τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, αλλά οδηγεί και την κούρσα με 4 έχοντας το επόμενο παιχνίδι στην έδρα της (Αχερων Καναλακίου)!

Ολα αυτά έγιναν με μια διαιτησία όχι απλά τραγική αλλά άθλια! Ο κ. Κατσικογιάννης και οι βοηθοί του ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές καθώς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σπρώξουν τη γηπεδούχο ομάδα!

Το ανύπαρκτο πέναλτι στο 5′ που κερδίζει ο Ξανθόπουλος από τον Κοντογιώργο ο οποίος κλέβει καθαρά τη μπάλα (μπλόκαρε ο Θεολόγης και κράτησε το “μηδέν”), αλλά και το ανύπαρκτο οφσάιντο στο τριτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ανακόπηκε ο Τσιρογιάννης που θα έκανε το 1-2 και θα τελείωνε την υπόθεση άνοδο, ήταν μόνο οι καραμπινάτες φάσεις!

Σε όλο το παιχνίδι η διαιτησία ήταν τραγική και αναμένεται και ανακοίνωση από την Αναγέννηση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ήταν σφιχτό και αγχώδες λόγω και της κρισιμότητας που εμπεριείχε. Η Αναγέννηση χωρίς να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομαδες όμως να έχουν ελάχιστες καλές φάσεις πέρα από το πέναλτι που προαναφέραμε. Στο 18′ ο Πολίτης έκανε ένα ωραίο σούτ και αμέσως μετά στο 19′ ο Δελιζάνος ανάγκασε τον Θεολόγη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στην επανάληψη η ομάδα μας εγκλωβίστηκε από τη μαχητικότητα των αντιπάλων, αλλά έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 66′ να κάνει το 0-1, όταν ο Ξέρρας σε κενή εστία μετά από λάθος του Συλλέκτη αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Σα να μην έφθανε αυτό, λίγο αργότερα, στο 71′ σε μια φάση που “μυρίζει” οφσάϊντ ο Γιαννουσάς με κεφαλιά έβαλε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τους γηπεδούχους μπροστά!

Ακολούθησε το σύστημα… “πέσε κάτω” καθώς δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μέχρι το 90′

Σε κείνο ακριβώς το σημείο η Αναγέννηση κέρδισε ένα φάουλ κάτω από τη μεσαία γραμμή, το εκτέλεσε ο Κουτρομάνος, ο τερματοφύλακας της Μηχανιώνας δεν κατάφερε να μπλοκάρει ή να διώξει, η μπάλα έφθασε στον Μπακαδήμα που απο αριστερά έδωσε την ασίστ στον Ξέρρα κι ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1 μέσα σε φρενήρεις πανηγυρισμούς παικτών, αλλά και των λίγων φιλάθλων της ομάδας μας που βρέθηκαν στο “καταραμένο” γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας!

Τα πράγματα θα μπορούσε να γίνουν ακόμη καλύτερα αν αμέσως μετά ο επόπτης δεν ανέκοπτε με ανύπαρκτο οφσάϊντ τον Τσιρογιάννη που πέρασε και τον τερματοφύλακα και ετοιμαζόταν να κάνει το 1-2.

Όπως και να χει η Αναγέννηση πήρε ένα “χρυσό” βαθμό και πλέον ορίζει τη μοίρα της για το μεγάλο στόχο της ανόδου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των παραγόντων του Συλλόγου, αναμένεται καυστική ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του κ. Κατσικογιάννη (Ηπείρου) και των βοηθών του Φαλτάκα (Γρεβενά) και Θανασιά (Ηπείρου).

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Συλλέκτης, Γιαννούσης, Δελιζάνος, Λαγγοντζος, Χριστοδουλίδης, Βασαίτης, Χατζηβασιλειάδης, Κατσουλίδης, Τοπούζης, Δημητρακόπουλος, Ξανθόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Θεολόγης, Κουτρομάνος, Μπλαντένοβιτς, Μπακαδήμας, Νίκιτς, Χασομέρης, Πολίτης, Γκουγκούδης, Τζέκος, Μπιτέλης, Κοντογιώργος. Επαιξαν ακόμη οι Ξέρρας, Θεολόγης, Λώττας, Καρακλάγετς, Τσιρογιάννης).

Στο άλλο μάτς ο Ορφέας Ξάνθης κέρδισε με 2-0 τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, ενώ ο Αχέρων Καναλακίου είχε ρεπό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 4

Αχέρων Καναλακίου 3

Ορφέας Ξάνθης 3

Ποσειδώνας Μηχανιώνας 1

Διαγόρας Στεφανοβικείου 0

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις  από την ιντερνετική μετάδοση (που δυστυχώς είχε προβλήματα) που έκανε κανάλι της Θεσσαλονίκης Orasi TV