Σήμερα είδαμε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της super league 2!

Φοράνε “κιτρινόμαυρα” και παίζουν στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

Στην ομάδα που πορεύεται με το ίδιο όνομα, τα ίδια χρώματα από το 1904 χωρίς αλλαγές, χωρίς αλχημείες, χωρίς παιχνίδια στο παρασκήνιο.

Στην ομάδα που ξέρει να δίνει τις καλύτερες απαντήσεις στο γήπεδο!!!

Μια Αναγέννηση να την πιεις στο ποτήρι, λοιπόν, σκόρπισε στα… πέντε σημεία του ορίζοντα την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Βέροια που δεν κατάλαβε από που της ήλθε!!

Που πίστεψε με το “δώρο” πέναλτι του Βεργέτη και με τα παιχνίδια της μπάλας που την έφεραν να προηγείται δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο (0-1 και 1-2) ότι θα περάσει ανώδυνα όπως πέρασε από άλλες… φιλικές έδρες!

Εδώ όμως είναι Καρδίτσα!!!

Εδώ παίζει μπάλα η Αναγέννηση. Που με ψυχή χιλιών λεόντων ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ την αντίπαλό της και κέρδισε με το εμφατικό 5-2.

Μπραμπίγια (1-1), Λαγός (2-2), Πλέγας με γκολάρα (3-2), Δημούτσος (4-2) και Λαρέα (5-2) οι σκόρερς που σκόρπισαν φρενίτιδα ενθουσιασμού στους χιλιάδες φιλάθλους.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά καθηλωτικό. Ολα όσα “τρελά” έγιναν στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο “σκέπασαν” μια πεναλτάρα που δεν έδωσε ο Βεργέτης στο πρώτο ημίχρονο στη μεγάλη ευκαιρία του Μπραμπίγια (ανατράπηκε από τον Σκόνδρα), ενώ είχε και ο Λαρέα μια καλή φάση για γκολ. Και η Βέροια είχε δυο καλές προσπάθειες που εξουδετέρωσε ο Γκέκας.

Στην επανάληψη έγινε της… “τρελής”! Η Βέροια προηγήθηκε μ’ ένα πέναλτι απο τα πολλά που έχει κερδίσει φέτος στο 49’ με τον Πασά. Το κέρδισε ο ίδιος, αλλά το βίντεο δείχνει ότι ο Λαρέα “τσίμπησε” πρώτος τη μπάλα!

Στο 52’ ο Λαγός κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι που το έδωσε ο ρέφερι που πιθανότατα δεν ήξερε κι ο ίδιος τι επιφυλάσσει για τη συνέχεια το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη. Ο Μπραμπίγια που ήταν καταπληκτικός χθες με έξοχη εκτέλεση ισοφάρισε, αλλά έξι λεπτά αργότερα σε μια περίεργη φάση ο Πασάς με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύριζαν σαν τρελοί την… διαγραφόμενη νίκη και σκέφτονταν προφανώς τι θα πουνε στις δηλώσεις για την υπεροχή τους! Ανυποψίαστοι για το… τσουνάμι που τους περίμενε!
Ο Λαγός μετά από κόρνερ του Μπενγκόα στο 63’ ξετίναξε τα δίχτυα του Βελίδη με κεφαλιά γράφοντας το 2-2, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το Στάδιο σηκώθηκε στο “πόδι” από ένα γκολ – μεγαλείο του Κώστα Πλέγα που με μονοκόματο σουτ ύστερα από ασίστ του Αθανασιάδη υπέγραψε την ανατροπή και το 3-2!!!

Πριν καταλάβουν από που τους ήλθε οι παίκτες του Δερμιτζάκη είδαν τον τερματοφύλακα της ομάδας τους να μαζεύει άλλες δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα, μία στο 68’ με σουτ του Δημούτσου μετά απο πάσα πάλι του Αθανασιάδη, αλλά και του Χουάν Λαρέα στο 85’ μετά απο φάουλ του Μπραμπίγια και λάθος του Βελίδη. Θα μπορούσε λίγο μετά να έλθει και το 6ο γκόλ απο τον Μάνιο, αλλά δεν μπορεί να είμαστε και αχάριστοι! Η Αναγέννηση χθες μας απογείωσε την ίδια στιγμή που έστελνε τη Βέροια με την ουρά στα σκέλια στο σπίτι!

Είδε όλη η Ελλάδα ποιος είναι τι…

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Σταμόπουλος, Λαρέα, Γκόλιας, Κουτρομάνος(85 Καρανίκας), Δημούτσος Λαγός(86 Μπάλλας), Μπενγκόα(78 Γκίνη), Πλέγας, Μπραμπίγια(86 Μάνιος), Αθανασιάδης
ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Πεταυράκης, Μαραγκός, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Πόζογλου(46 Φοφανά 78’ Καπνίδης), Πασάς, Μούργος(87 Ορφανίδης), Μουχάλης, Κάτσε(65 Οικονόμου), Σκόνδρας.

Απολαύστε το βίντεο του γεμάτου συγκινήσεις αγώνα

Οι δηλώσεις του Περικλή Αμανατίδη στο τέλος του ματς