Πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων η σημερινή και ήδη οι πολίτες κινούνται στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας.
Παρά το «τσουχτερό» κρύο, η παγωμένη από την πανδημία αγορά της πόλης ελαφρώς «ζεστάθηκε», χωρίς ωστόσο η κίνηση να είναι αυξημένη και να ικανοποιεί τους εμπόρους.

Διανύουμε τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο και οι εκπτώσεις που προσφέρουν τα τοπικά καταστήματα είναι μεγάλες, προκειμένου να μην πάει χαμένη αυτή η περίοδος.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρούλα Νιάκα η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, ρευστότητα δεν υπάρχει στις τσέπες του καταναλωτικού κοινού, ενώ και ο καιρός δεν έχει βοηθήσει. Πάντως εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Ρούλα Νιάκα

Το ζήτημα πλέον για τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας και όλης της χώρας είναι αφενός το πώς θα αποφύγει πάση θυσία ένα νέο lockdown, αφετέρου πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν τους επόμενους μήνες, έχοντας γράψει ήδη τεράστιες ζημιές αλλά κυρίως όντας φορτωμένοι με εμπόρευμα το οποίο κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο.

Για την εμπορική αγορά της Καρδίτσας, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων αποτελεί «μονόδρομο» έναντι των παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου από επιχειρήσεις εκτός Νομού. Ακόμη και το ένα ευρώ που θα πέσει στην τοπική αγορά είναι πολύτιμο στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Έχοντας χάσει την εορταστική περίοδο και με γεμάτες τις αποθήκες από προϊόντα οι Καρδιτσιώτες έμποροι έχουν προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις με στόχο την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού.

Μέτρα
Σχετικά με τη μετακίνηση, απαιτειται βεβαίωση κίνησης, είτε συμπληρώνεται από τον πολίτη είτε χορηγείται μέσω τηλεπικοινωνιακού μηνύματος, και έχει χρονική ισχύ δύο ωρών, με χρονικό σημείο έναρξης την ώρα που αναγράφεται στη βεβαίωση κίνησης ή την ώρα χορήγησής της μέσω μηνύματος.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα καταστήματα: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).