Το βηματισμό του προσπαθεί να βρει το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδιτσας το οποίο “χτυπήθηκε” από τον «Ιανό». Δυόμιση μήνες μετά, το μουσείο παραμένει κλειστό και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτιριακές υποδομές και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και για τη συντήρηση των 100.000 και πλέον αντικειμένων του που φυλάσσονταν στο υπόγειο και στην κυριολεξία θάφτηκαν στη λάσπη.

Ο εσωτερικός χώρος του μουσείο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργαστήριο συντήρησης αφού εκεί έχουν μεταφερθεί όλα τα αντικείμενα. Σύμφωνα με την προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κ. Μαρία Βαϊοπούλου, το μόνιμο προσωπικό του μουσείου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού των αντικειμένων ωστόσο η πανδημία και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται δημιουργούν πρόσθετα προβληματα και όπως είναι λογικό καθυστερούν αυτή τη διαδιασία.

Πάντως το ενδιαφέρον που έδειξε το Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη από την πρώτη στιγμή ήταν έντονο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί ήδη μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»