•Το 2024 η παράδοση του έργου

Από την οδική «απομόνωση» πρόκειται να βγάλει την Καρδίτσα, το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65, ενώ παράλληλα η περιοχή μας μπαίνει στο… παιχνίδι των διεθνών μεταφορών. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα συνδέσει την ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα, με την Καρδίτσα να αποτελεί το… σταυροδρόμι της ηπειρωτικής χώρας, κάτι που δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλλευτο οι τοπικές αρχές.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των εργασιών σε όλο το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου η απόσταση Καρδίτσα – Αθήνα θα μειωθεί σε 2,5 ώρες. Χθες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε-65 «Τρίκαλα – Εγνατία». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Οδού, Ροδιανός Αντωνακόπουλος παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Περιστέρη.

Το βόρειο τμήμα του άξονα θα έχει μήκος 70,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Καραμανλής η κατασκευή ξεκινάει μέσα στο 2021 και ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι τρία χρόνια, ενώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η σύμβαση, η οποία υπεγράφη θα κυρωθεί στη συνέχεια από τη Βουλή ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα