Η χειρότερη ίσως χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας, οδεύει προς το τέλος. Το 2020 που επισκιάστηκε από τον «Ιανό» και από το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της πανδημίας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους επιχειρηματίες της Καρδίτσας.

Οι επιχειρηματίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν τη νέα χρονιά και να σταθούν στα πόδια τους ζητούν την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Ο «Νέος Αγών» εξασφάλισε τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, σχετικά τις εγγραφές και τις διακοπές επιχειρήσεων που έγιναν από τις αρχές του έτους μέχρι και χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2020, άνοιξαν 258 επιχειρήσεις και 208 κατέβασαν ρολά. Τα στοιχεία δείχνουν πως το πρόσημο είναι θετικό κατά 50 νέες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα εμπορίου έγιναν 69 διακοπές και 58 εγγραφές. Στο τμήμα μεταποίησης έγιναν 32 διακοπές και 54 εγγραφές και στο τμήμα υπηρεσιών 104 διακοπές και 146 εγγραφές.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων επιχειρηματιών, να ανοίξουν καταστήματα που σχετίζονται με τον καφέ…

Ο κ. Ζυγογιάννης

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης τόνισε πως: «η εικόνα που μας δίνουν τα στατιστικά στοιχεία για τις ενάρξεις και τις διακοπές των επιχειρήσεων για το έτος 2020 παρουσιάζει κατ’ αρχήν θετικό πρόσημο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα