Τριαντατέσσερις ημέρες, 11 θεματικά εργαστήρια, 70 εκδηλώσεις στο άλσος, 25 εκδηλώσεις στην πόλη με δρώμενα, ξυλοπόδαρους, συναυλίες, event και θεατρικές παραστάσεις. Αυτά συνθέτουν το παζλ των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Καρδίτσας για τη φετινή εορταστική περίοδο. Από τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου η Καρδίτσα θα αλλάξει όψη, θα γίνει γιορτινή, θα γίνει λαμπερή, θα γίνει φιλόξενη για ντόπιους και επισκέπτες τους οποίους καλεί στο “Παυσίλυπο: Το μαγεμένο δάσος” για να ζήσουν το παραμύθι του…

Στην καρδιά της πόλης, το μεγάλο άλσος, το Παυσίλυπο. Χρόνια τώρα, οι γεροντότεροι λένε στους μικρότερους, πως όταν περπατάς στα μονοπάτια του, ανάμεσα από τα πυκνά και μεγάλα δέντρα, υπάρχει μια μαγεία… Ο διαβάτης έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στη φύση και να ξεχάσει έστω και για λίγες στιγμές τη λύπη, τη στενοχώρια του.

Στο Παυσίλυπο, το Μαγεμένο Δάσος όσο ο καιρός αλλάζει και το καλοκαίρι δίνει τη θέση του στον χειμώνα εμφανίζονται μικροσκοπικά πλάσματα. Είναι οι νεράιδες του δάσους με πρώτη απ’ όλες την Τιτάνια, την βασίλισσα τους, η Κυβέλη, η Ξένια, η Μαρίνα και πολλές άλλες που έχουν λάβει την πρόσκληση του Αη Βασίλη.

Φτιάχνουν σβέλτα τις φωλίτσες τους μέσα στη μαγευτική φύση και περιμένουν καρτερικά πότε οι ημέρες θα κυλήσουν για να ζήσουν μαζί με τον Αη Βασίλη, αξέχαστες γιορτές.

Φέτος όμως, ξαφνικά ένα πρωινό μια γνώριμη φιγούρα έμοιαζε να περιπλανιέται στο άλσος ανήσυχα. Ήταν η Ηλιογέννητη Σταχτοπούτα. Αποκρίθηκε κι αυτή στην πρόσκληση!

Άκουσε τη νεράιδα νονά της και ήρθε στο Παυσίλυπο για να μοιραστεί με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του άλσους, την ιστορία της.

Ο χειμώνας έφτασε και πλέον όταν ο Δεκέμβρης φτάσει στην τέταρτή του ημέρα, ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του θα φτάσουν στο άλσος και γεμάτος δώρα και πολλές ευχές θα ανοίξει την αγκαλιά του και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Αυτή είναι η Χριστουγεννιάτικη εμπειρία που προσφέρει φέτος ο Δήμος Καρδίτσας φιλοδοξώντας να δώσει ευχάριστη διέξοδο στους Καρδιτσιώτες στη διάρκεια των γιορτών αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Το Παυσίλυπο ήδη μεταμορφώνεται σε “μαγεμένο δάσος” ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο στολισμός της πόλης με σημείο αναφοράς τον κεντρικό πεζόδρομο ο οποίος θα καλυφθεί σε όλο το μήκος του από λαμπιόνια που θα δίνουν την εικόνα ενός φωτιζόμενου θόλου.

Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 4 Δεκεμβρίου οπότε και θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία και θα αρχίσει επίσημα η εορταστική περίοδος. Για την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων η δημοτική αρχή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη εκδήλωση φαίνεται όμως ότι “κερδίζει έδαφος” η ιδέα ενός μεγάλου πάρτι στο κέντρο της πόλης με γνωστούς Djs.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.