Οι δυσάρεστες επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, έκαναν την εμφάνισή τους και στους πρατηριούχους καυσίμων, με την πτώση του τζίρου να χτυπάει «κόκκινο». Όπως τόνισε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν. Καρδίτσας κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, η κίνηση από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το lockdown, είναι υποτονική, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

«Ο κόσμος παραμένει κλεισμένος στα σπίτια, ενώ και οι επαγγελματίες έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η πτώση του τζίρου να ξεπερνάει ακόμη και το 60%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, αυτή τη στιγμή η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Καρδίτσα διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ το λίτρο και στο πετρέλαιο θέρμανσης γύρω στα 80 λεπτά.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε ελκυστικά επίπεδα αναφορικά με την τιμή. Ωστόσο, η κατανάλωση είναι ακόμη μικρή, γιατί ο κόσμος δεν έχει ξοδέψει τις ποσότητες πετρελαίου τις οποίες προμηθεύτηκε στο τέλος της περασμένης Άνοιξης» τόνισε ο κ. Μαργαρίτης, ενώ εκτίμησε πως οι τιμές των καυσίμων δεν θα έχουν πτωτική πορεία όπως στο πρώτο lockdown.