Το «Nomadland» της Κλόε Ζάο, η πιο ξεχωριστή ταινία για φέτος, που ήταν ο μεγάλος νικητής των 93ων βραβείων Όσκαρ, αποσπώντας τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, έρχεται αυτή την εβδομάδα στον θεριμνό κινηματογράφο της Καρδίτσας.

Εμπνευσμένη από το ερευνητικό βιβλίο της δημοσιογράφου Τζέσικα Μπρούντερ «Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century» (2017), η Kλόι Ζάο (η σκηνοθέτης του υπέροχου «The Rider») δεν σκηνοθετεί απλώς την ιστορία μιας γυναίκας. Αλλά ούτε παραθέτει μία ταινία παρατήρησης για μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές μεταναστεύσεις στην Ιστορία της Αμερικής.

Με εξαιρετική σεναριακή λιτότητα κι αυτοπεποίθηση, κάνει και τα δύο, δημιουργώντας μια ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις. Μαζί με το Nomadland αυτή την εβδομάδα έρχεται στον θερινό κινηματογράφο ο επιβλητικός Λίαμ Νίσον που πρωταγωνιστεί στον “Εντιμο Κλέφτη”, μία καταιγιστική περιπέτεια σε σενάριο και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Μαρκ Γουίλιαμς (συν-δημιουργού της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς Ozark).

Στο επίκεντρο της δράσης, εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης με ήρωα έναν ληστή τράπεζας που σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να εξιλεωθεί. Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον; Μία απολαυστική και αγωνιώδης πορεία, μία σειρά από περίπλοκους χαρακτήρες και ένα αναπάντεχο μήνυμα για την αγάπη που τελικά κινεί όλα τα νήματα.

Οι ταινίες Από Πέμπτη 27/5 έως Τετάρτη 2/6 Η Χώρα των Νομάδων ΠΕΡΙΛΗΨΗ Μένοντας άνεργη στα 60 της, η Φερν αποφασίζει να ζήσει σαν σύγχρονος νομάδας, διασχίζοντας τη χώρα με το τροχόσπιτό της. Ώρα προβολής: καθημερινά στις 20:50

Έντιμος Κλέφτης ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ένας ασύλληπτος κι ερωτευμένος ληστής τραπεζών αποφασίζει να παραδοθεί και να επιστρέψει τα κλοπιμαία με αντάλλαγμα μικρότερη ποινή. Πέφτει, όμως, στην παγίδα δύο διεφθαρμένων πρακτόρων του FBI. Ώρα προβολής: καθημερινά στις 22:45

Γενική είσοδος -7.5 € Παιδιά έως 12ετών – Φοιτητές – Α.Μ.Ε.Α. – Άνεργοι- 6€ ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: cinemakarditsa.gr