Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» στο Νομό Καρδίτσας και γενικότερα σε όλη τη χώρα.

Υπολογίζεται πως μέχρι και χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4,3 εκατ. εμβολιασμοί. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μέχρι το Σάββατο εμβολιάστηκαν συνολικά 43.272 πολίτες. Την πρώτη δόση έχουν λάβει 29.713 πολίτες, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 14.094 πολίτες. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, επισήμανε ότι η πανδημία παρουσιάζει μια τάση αποκλιμάκωσης.

«Αυτό είναι εμφανές στους δείκτες των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και στους αριθμούς των διασωληνωμένων» εξήγησε. Εκτίμησε δε ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική και έτσι μέχρι τα μέσα Ιουνίου μπορούμε να φθάσουμε σε έναν αριθμό 35 – 40% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

Σημειώνεται ότι στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ακης Σκέρτσος ανέφερε πως ως το τέλος Μαΐου, με βάση τα εμβόλια που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, με ασφάλεια μπορεί να πει πλέον ότι θα έχουμε υψώσει το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, και μάλιστα σε ένα ποσοστό άνω του 70% (κοντά στο 75%).

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα