Ανησυχία στους κατοίκους αλλά και του παραθεριστές στα παραλια του δήμου Τεμπών, μόλις μαθεύτηκε χθες η είδηση ότι στα ομαδικα τεστ ανίχνευης κορονοϊού που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα, από τους διαμενοντες στο ξενοδοχείο στο Καστρί- Λουτρό. Θυμίζουμε ότι οι 85 προσφυγες Αφγανικής υπηκοόητας, είχαν ερθει μέσω Λαυρίου από τη Μόρια, όπου το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί διασπορά τυ κορονοϊου.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Τεμπων Γιωργου Μανώλη, ο οποίος σε συνεντευξη του χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλία, επανέελαβε πως αν δν φύγουν οι πρόσφυγες σε 6 εβδομάδες, όπως τον διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Μετανστευτικής ΠΟλιτικής τότε θα υπάρξει ομαδική παραίτηση σύσσωμης της δημοτικής αρχή με πρώτο τον ίδιο και του δημοτικού συμβουλίου

Η ανακοίνωη της δημοτικής αρχής Τεμπών

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζονται τα εξής: “Αμέσως μετά την αυθαίρετη και ξαφνική εγκατάσταση των προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κοινότητας Αμπελακίων και στην παραλία Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με υπευθυνότητα έναντι των συμπολιτών του ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μανώλης και εφόσον δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση στο θέμα του τεστ covid-19 προς το Δήμο ούτε για την εγκατάσταση ούτε από που προερχόταν τα συγκεκριμένα άτομα, πήρε την πρωτοβουλία να εκλήθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει ελέγχους για πιθανά κρούσματα covid-19 στους πρόσφυγες.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των εξετάσεων που δυστυχώς έδειξαν την ύπαρξη 3 κρουσμάτων σε πρόσφυγες που διαμένουν στο Ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΙ στην παραλία Αιγάνης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Διοικητή του Α.Τ. Τεμπών την επιτήρηση του χώρου ώστε να μην υπάρξει διασπορά από μετακινήσεις προσφύγων και από τους υπεύθυνους του προγράμματος να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ο οποίος έδωσε οδηγίες ώστε να ενεργοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων covid -19.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης τονίζει πως η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου πρόσφυγες, χωρίς να έχουν ελεγχθεί για το εάν είναι φορείς του covid – 19 επιβεβαιώνει τους φόβους του για τα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, που μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν καταφέρει με την υπεύθυνη στάση τους να μείνουν μακριά από την πανδημία.”