Τραγικές εικόνες στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας – Πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς κυρίως λόγω καρδιακής ανακοπής στη συναυλία τους Τράβις Σκοτ – Χάος επικράτησε – Βίντεο στα social media δείχνει πολλούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους

Tραγική κατάληξη είχε η συναυλία του Τράβις Σκοτ (Travis Scott) στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld, που έγινε στο Χιούστον του Τέξας στις ΗΠΑ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς. Οι Αρχές δήλωσαν στο FOX 26 ότι το περιστατικό είναι επιπέδου 2, εξαιτίας του αριθμού των κλήσεων που έλαβαν από το ταραγμένο πλήθος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι προκάλεσε τους αναφερόμενους θανάτους και τις καρδιακές ανακοπές. Το ποδοπάτημα συνέβη γύρω στις 9 ή 9:15 μ.μ., όταν το πλήθος άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, μετέδωσε το κανάλι KHOU 11 News Houston που συνεργάζεται με το δίκτυο ABC News. Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, η κίνηση του πλήθους έγινε στη διάρκεια εμφάνισης του ράπερ Τράβις Σκοτ.

Βίντεο στα social media δείχνει πολλούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους, καθώς η δυνατή μουσική συνεχίζει να παίζει. Ασθενοφόρα και πυροσβέστες, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, κλήθηκαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο φεστιβάλ, με την Πυροσβεστική να αναφέρει στο ABC 13 ότι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, (CPR), σε τουλάχιστον 17 άτομα.

Το Φεστιβάλ Astroworld είναι ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που κάνει ο ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο.

Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ματαιώθηκε.

Πηγή : reader..gr