Τριαντόπουλος: «Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το τελικό ποσοστό κάλυψης της ζημιάς στις επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις του Ιανού»

*Το ποσοστό της αποζημίωσης θα καθοριστεί από τον Υπουργό * Σύσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο

Τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να καταβάλλεται στις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό» το τελικό ποσοστό της αποζημίωσης.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής είχε συνάντηση εργασίας στην Καρδίτσα με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, το τελικό ποσοστό της αποζημίωσης θα αποφασιστεί από τον υπουργό. Τόνισε ότι αυτό σίγουρα θα ικανοποιεί τους πληγέντες και δεν θα έχει καμία σχέση με τις αποζημιώσεις που δίνονταν κατά το παρελθόν στη χώρα.
Να θυμίσουμε, όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατα ρεπορτάζ ο «Νέος Αγών», ότι μέχρι προσφάτως στις πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις δίνονταν προκαταβολή αποζημίωσης στο 20% της ζημιάς και στη συνέχεια θα ακολουθούσε η εκκαθάριση των ποσών. Πλέον αυτό άλλαξε και οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται στο σύνολό τους. Στην παρούσα φάση, όπως υπογράμμισε ο κ. Τριαντόπουλος, εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού για το τελικό ποσοστό της ζημιάς που θα καλύπτουν οι αποζημιώσεις.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης.
Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για να δοθεί το τελικό ποσοστό κάλυψης της ζημιάς. Στόχος, σημείωσε, είναι με σύντομες διαδικασίες να φθάσουν τα τελικά ποσά στους δικαιούχους. «Θυμίζω ότι κατά το παρελθόν μόλις το 30% της αποκατάστασης της ζημιάς έφθανε στους δικαιούχους μετά από 3 ή 4 χρόνια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το ποσοστό θα αποφασιστεί από τον υπουργό και σίγουρα θα ικανοποιεί τις επιχειρήσεις και δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν».

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα