Αξιόποινη πράξη θεωρείται εφεξής το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης με τροποποίηση που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, διευκρινίζοντας ότι αφορά κυρίως γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα, υποστηρίζοντας πως για το ειδεχθές έγκλημα της ανθρωποκτονίας, στο οποίο εντάσσονται και οι γυναικοκτονίες προβλέπεται πλέον ισόβια κάθειρξη.

«Προβλέπουμε ισόβια κάθειρξη ως μοναδική πρινή σε τέτοια αδικήματα, δεν θέλετε ισόβια;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απέρριψε την κριτική για τη διάταξη που μετατρέπει σε κακούργημα τη διαποσρά fake news, σημειώνοντας ότι δεν παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου, ενώ απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε για τη διάταξη που αφορά στην παρασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η διάταξη δεν αφορά σε αναπτήρες… Η κατοχή εκρηκτικών υλικών είναι ξεκαθαρισμένο πως ειναι κακούργημα», είπε.

«Όταν σε δημόσιες συναθροίσεις, η αστυνομία εντοπίζει δεκάδες εκρηκτικά σε ένα σπίτι, δεν πρέπει να μας προβληματίσει;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως δεν συνιστά ελευθερία έκφρασης η κατοχή μολότοφ:

«Αν θεωρούν κάποιοι ελευθερία έκφρασης να κουβαλούν μια μολότοφ στη τσάντα μας, δεν πρέπει να μας προβληματίζει; Είναι θέμα ασφάλειας των πολιτών, των αστυνομικών, της κοινωνίας γιατί ειναι θεμιτό κάποιος να διαδηλώνει αλλά όχι με μολότοφ».

Πηγή : cnn.gr