Αναλυτικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας, την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και για την επικίνδυνη εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους παρέθεσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της επιτροπής ειδικών Σωτήρης Τσιόδρας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παρουσιάζοντας, την κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής τόνισε ότι «Δεν έχει τελειώσει ο ιός. Είναι εδώ. Και θα μας πιέζει κι άλλο» εξηγώντας ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται στο σύνολο σχεδόν τον κεντρικών δήμων τεράστια αύξηση κρουσμάτων που ξεπερνά το 50%. Ο ίδιος εκτίμησε ότι με τους συγκεκριμένους ρυθμούς τα εβδομαδιαία κρούσματα θα διαμορφωθούν πανελλαδικά σε 7.000-8.000 ενώ αναμένονται 80 – 100 νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ εντός των επόμενων 7 ημερών.

Στη Θεσσαλία σέρνεται λίγο η επιδημία. Μικρές αυξήσεις στο ρ και ο βασικός ρυθμός αναπαραγωγής εκεί κοντά στο 1, χωρίς όμως να είναι το φαινόμενο της Αθήνας και της Αχαΐας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες καταγράφηκαν 71 κρούσματα στη Θεσσαλία και συγεκριμένα 29 στη Μαγνησία, 22 στη Λάρισα (όπου προχθές είχαμε 39), 13 στην Καρδίτσα (προχθές είχαμε 16) και 7 στα Τρίκαλα.

Δείτε όλη την ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή