Υψηλού κινδύνου ο Ν. Καρδίτσας για πρόκληση πυρκαγιάς την Πέμπτη, ιδιαίτερη προσοχή καλούνται να επιδείξουν οι πολίτες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού Καρδίτσας, καθώς για αύριο Πέμπτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.
Συγκεκριμένα για πρώτη φορά στη φετινή αντιπυρική περιοδο ο Νομός συγκαταλέγεται στην κλίμακα 3 (υψηλού κινδύνου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλων των περιοχών της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, σε δήλωσή του στο Νέο Αγώνα, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς,  καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά (κάψιμο ξερών χόρτων, υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών, ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.λ.π).
Υπενθυμίζεται επίσης οτι απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.