«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή του πετρελαίου, στα 1,23 ευρώ διαμορφώνεται στο Ν. Καρδίτσας

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 90 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ

Φωτιά έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την διεθνή τιμή του «μαύρου χρυσού» να έχει φθάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Ν. Καρδίτσας κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης κινείται σήμερα στο 1,23 ευρώ στην περιοχή, έχοντας ανέβει περί τα 7-8 λεπτά σε διάστημα 10 ημερών. Υπενθυμίζει, όπως είχε αναφέρει προ τριμήνου περίπου, ότι υπάρχουν διεθνείς εκτιμήσεις πως η τιμή του πετρελαίου θα φθάσει ακόμη και τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα επισήμανε πως έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες οι παραγγελίες και παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας του τσουχτερού κρύου. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι οι καταναλωτές δεν προχωρούν σε μεγάλες παραγγελίες, αλλά για να περάσουν τις κρύες αυτές ημέρες.

Διεθνής τιμή

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, φτάνοντας τα 90,07 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate , ο δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, σημείωσαν επίσης άνοδο περισσότερο από 2% στα 87,43 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Goldman Sachs είπε ότι το Brent μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο.