Φόβος για νέα εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια λόγω Ουκρανίας - Στο 1,88 η αμόλυβδη και 1,27 του πετρελαίου θέρμανσης στο Ν. Καρδίτσας

Σαν πιόνια σην τεράστια γεωπολιτική σκακιέρα νιώθουν οι πολίτες και της Ελλάδας.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ της πανδημίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα κρίση, αυτής των τιμών την ενέργεια, οι διαστάσεις της οποίας είναι ακόμα απροσδιόριστες με δεδομένες και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,88 ευρώ το λίτρο στο Ν. Καρδίτσας, ενώ του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,27 ευρώ και κίνησης στα 1,61 ευρώ.
Μιλώντας στο Νέο Αγώνα ο Πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Καρδίτσας κ. Μπάμπης Μαργαρίτης κάνει λόγο δραματική συνέχιση του ράλι των τιμών. Υπογραμμίζει πως αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις πως η διεθνής τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια του βαρέλι, τότε η τιμή της αμόλυβδης θα φθάσει τουλάχιστον τα 2 ευρώ και του πετρελαίου κινήσεως τα 1,70 ευρώ. «Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, έχει ουσιαστικά κλειδώσει τα οχήματα και τα χρησιμοποιεί μόνο αν κρίνεται απαραίτητο» σημειώνει. Παράλληλα προσθέτει ότι καταγράφονται παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, περιορισμένου πάντως μεγέθους, καθώς αφενός υπάρχουν ακόμη αυξημένες ανάγκες στα νοικοκυρια, αφετέρου έχει εξελιχθεί στο φθινότερο μέσο θέρμανσης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα