Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown στον Βόλο ο Υφυπουργός πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος κατά την οποία είχε ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει στην παρούσα φάση η περιοχή του Δήμου Βόλου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος, μετά την μεγάλη αύξηση κατά 201% το ιικού φορτίου στον Βόλο την τελευταία εβδομάδα, επικοινώνησε με τον κ. Χαρδαλιά προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στον Δήμο.Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων, όπως είπε ο κ. Μπέος, τον ενημέρωσε πως, εάν δεν γίνουν θετικά βήματα στην κατεύθυνση της μείωσης του ιικού φορτίου και των νέων κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί το μέτρο του τοπικού lockdown στον Βόλο, ώστε η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής να βελτιωθεί.

Είναι θέμα χρόνου τα σοκαριστικά στοιχεία για την αύξηση του ιικού φορτίου κορονοϊού στα αστικά λύματα του Βόλου να αποτυπωθούν και στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, με την εικόνα να προκαλεί έτσι και αλλιώς έντονο προβληματισμό.Από τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ προκύπτει σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να παραμένει σταθερά πάνω από τις 40 το τελευταίο δεκαήμερο.Μπορεί η εικόνα από τις ημερήσιες δωρεάν δειγματοληψίες να μην συνάδει με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ωστόσο η κατάσταση στον Βόλο παραμένει άκρως ανησυχητική, ενώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα αστικά λύματα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Η εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Βόλου δείχνει ότι οι πολίτες χαλάρωσαν. Οτι δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ πολλοί από όσους εμβολιάστηκαν μόνο με τη μία δόση ενδεχομένως έχουν σταματήσει να εφαρμόζουν τα μέτρα για τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η αύξηση – σοκ στα αστικά λύματα.Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι τα κορονοπάρτι δεν έχουν σταματήσει. Το γεγονός ότι δεν δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ή βίντεο από τις υπαίθριες συγκεντρώσεις της νεολαίας δεν σημαίνει ότι έπαψαν να διοργανώνονται κορονοπάρτι.Σχεδόν κάθε βράδυ οι συγκεντρώσεις επαναλαμβάνονται, χωρίς, βέβαια, να τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας.Το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά ο Βόλος σε καθεστώς σκληρού lockdown να κλείσουν, δηλαδή, και πάλι το καλοκαίρι τα καταστήματα λιανεμπορίου και η εστίαση είναι πλέον ορατό.