Ο δρόμος άνοιξε πλέον για τα καλά και όπως λέει κι ένα παλιό κλασικό σύνθημα που προέκυψε από το έπος της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ το μακρινό 1987: “τίποτα δεν μας σταματά…”

Η Καρδίτσα μέσω της “τρελής” και ονειρεμένης πορείας του ΑΣΚ ανοίγει την πόρτα για να βρεθεί στην ελίτ του ελληνικού αθλητισμού!

Στο κορυφαίο επίπεδο, στην πρώτη κατηγορία!

Το “μπλέ τρένο” δεν σταμάτησε ούτε στο μεγάλο και συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε, ντέρμπι, με τον Τρίτωνα που διεξήχθη στο παλλόμενο από ενθουσιασμό και προσδοκία νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας!

Ισως έτσι όπως ήλθε το ματς, να είναι και καλύτερα διότι η μεγάλη νίκη στο τέλος, με πολλά καρδιοχτύπια και αγωνία πανηγυρίστηκε πιο έντονα.

Ο ΑΣΚ επικράτησε με σκορ 79-75 και πλέον είναι αγκαλιά με την απευθείας άνοδο στη basket league!!! Μια διάκριση που δεν θα έχει προηγούμενο, μια… “απαγορευμένη” (κατά το παρελθόν) φαντασίωση των μπασκετόφιλων, αλλά και των θιασιωτών του αθλητισμού της Καρδίτσας!

Το ματς της χρονιάς όπως είχε χαρακτηριστεί, δικαιολόγησε πλήρως τη φήμη του. Οι 2.000 περίπου Καρδιτσιώτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη σ’ αυτή τη μεγάλη στιγμή του αθλητισμού της πόλης, απήλαυσαν ένα μεγάλο αγώνα, μια πρόγευση για τα ακόμα καλύτερα που έρχονται στο μέλλον!

Ο ΑΣΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 29-12 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Τρίτωνας δεν ήταν διατεθειμένος ν’ αφήσει την παράσταση για ένα ρόλο! Αντέδρασε, και κατόρθωσε να μειώσει σε 44-37 στο ημίχρονο, για ν’ ακολουθήσει ένα πραγματικό ντέρμπι, μια διαφήμιση για το μπάσκετ!

Στην τρίτη περίοδο οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τους Αθηναίους τελικά να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 61-62.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έσπασαν καρδιές με τον Τρίτωνα να είναι μπροστά στο σκόρ, αλλά εκεί ακριβώς ο… “Γιάννης (Μπουρούσης) πήρε τ’ όπλο του” και με συνεχόμενα τρίποντα κράτησε “ζωντανή” την ομάδα του και απογείωσε τον κόσμο.

Ηλθαν τα καθοριστικά τρίποντα του Βεργίνη και του Σπυριδωνίδη (σε έναν τομέα που στο δεύτερο ημίχρονο οι “κυανόλευκοι” έσπασαν τα… στεφάνια) για να περάσει τελικά η ομάδα της Καρδίτσας μπροστά και να πάρει στο φινάλε την τεράστια νίκη!

Ακολούθησαν όμορφες πανηγυρικές στιγμές απόλυτα δικαιολογημένες από αθλητές, προπονητές, τιμ, διοικούντες αλλά και φιλάθλους που έγιναν ένα “κουβάρι”!!!

Το μεγάλο άλμα είναι πλέον γεγονός…

Χειροκροτήστε τους θριαμβευτές!!!

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Γράβας 7, Τσιλούλης 2, Καρράς 4, Μπουρούσης 26 (3), Κακλαμάνος 2, Σπυριδονίδης 10 (2), Χάλαρης 4, Ντράσκοβιτς 7 (1), Τσούκας 3 (1), Βεργίνης 14 (4), Πεφάνης.
ΤΡΙΤΩΝ: Καραμαλέγκος 2, Μανοΐλοβιτς 7, Θεοδώρου 2, Αντωνάκης 5 (1), Τσόχλας 11 (3), Μάντζαρης 9 (3), Παπαδημητρίου 2, Μαυροκεφαλίδης 18, Μελισσαράτος 10, Δημάκος 9 (2).