Xιονοπτώσεις σε Πήλιο, Κίσσαβο και ¨ολυμπο, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην Ανατολική Θεσσαλία, αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία Κάρμελ από το Σάββατο το πρωί, ενώ στην υπολοιπη Θεσσαλία δεν αναμένονται φαινόμενα , σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη. Ωστόσο αναμένται βουτιά στον υδράργυρο το Σάββατο και την κυριακή τα ξημερώματα με ελάχιστες λίγο κάτω από το μηδέν σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο.

Ειδικότερα στη Λάρισα τα ξημερώματα Κυριακής η ελέχισστη θα είναι στους μείον τρεις βαθμούς Κελσίου

Στην πόλη του Βόλου μάλιστα αναμένεται ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο από το Σάββατο το πρωί. Xιονόνερο αναμένεται το Σάββατο αργά το απόγευμα και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Από την περιφερεια Θεσσαλίας και την Υπηρσία Πολιτικής Προστασίας μάλιστα έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο εποικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το Σάββατο

Ασθενείς χιονοπτώσεις όμως αναμένονται και στην κεντρική και δυτική Θεσσαλία στα πεδινά την Τρίτη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις την Τρίτη τα ξημερώματα, σε Λάρισα,Τύρναβο, Ελασσόνα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Βελεστίνο, Αλμυρό.

Η πρόβλεψη του meteo,gr

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν την περιοχή μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8°C το Σάββατο 18/12. Παράλληλα, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αν. Στερεά και τα νότια νησιωτικά τμήματα, και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Λεπτομέρειες για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα θα δοθεί σε νεότερη ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής 17/12.

Ο χάρτης δείχνει με αποχρώσεις του μπλε την πολική αέρια μάζα που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια το Σάββατο 18/12.

Χιόνι και στα πεδινά της Θεσσαλίας αύριο και την Τρίτη φέρνει η «Κάρμελ»-Βουτιά του υδράργυρου