Πιστώθηκαν τα χρήματα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών – Ξεκίνησαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης

Χριστουγεννιάτικη «ανάσα» έλαβαν 1.010 περίπου Καρδιτσιώτες αγρότες, που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν παραγωγοί στο «Νέο Αγώνα», από το απόγευμα της Τρίτης έγινε η πίστωση της προκαταβολής των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η προκαταβολή αφορά το 80% από το συνολικό ποσό κάθε δικαιούχου.

Πληρώθηκαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Την ίδια ώρα, ποσό συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε την Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άρχισαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης

Την έναρξη των πληρωμών στα Σχέδια Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις) ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα, σε λειτουργία από χθες, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, έχει τεθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), όπως γνωστοποίησε το υπουργείο.

Μέσω του ΠΣΚΕ οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί επενδυτές θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για δανειοδότηση από τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια των επιχειρησιακών συμβάσεων που σύναψαν με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ.