Τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγήςείναι έτοιμα.

Οι καταδικασθέντες στην πλειονότητά τους θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, λόγω των μέτρων για τη πρόληψη του κορωνοϊού, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Μετά από συνεννόηση των αρμόδιων Αρχών, αστυνομικός θα μεταβεί στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Έφεση καταθέτει ο Λαγός

Μόλις λίγες ώρες μετά την τελική απόφαση, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταθέτει έφεση διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

Ήδη, το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στον Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη ΓΑΔΑ πέρασαν το βράδυ οι χρυσαυγίτες

Απομονωμένοι σε μια από τις δυο πτέρυγες που διευθετούν τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στον 7ο όροφο, κρατήθηκαν οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής.

Οι Αρχές επέλεξαν να διαθέσουν στους 25 κρατούμενους τα κελιά που βρίσκονται όλα από τη μέσα πλευρά, ώστε να μην τους τοποθετήσουν σε κελιά που βρίσκονται άλλοι κρατούμενοι.

Πρόκειται για τη πτέρυγα στο βάθος αριστερά των κρατητηρίων και είναι σε μικρή απόσταση από τη δεύτερη πτέρυγα, η οποία βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ δέχονταν επισκεπτήρια από συγγενείς που συνέχιζαν να τους φέρνουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, όμως, σε κανέναν δεν επιτρεπόταν να συναντηθεί με κάποιον από τους 25 κρατούμενους.

Όπως πάντως είναι γνωστό εδώ και καιρό, οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις έχουν κρατήσει μακριά τα μέλη της Χρυσής Αυγής που κάποτε λειτουργούσαν ως ομάδα με αποτέλεσμα να υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα έντονες διαφωνίες και «συντροφικά μαχαιρώματα».

Παρόλα αυτά, χθες το βράδυ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ που βρέθηκαν αρκετοί από αυτούς δεν υπήρξαν αψιμαχίες ή διαπληκτισμοί.

Η ίδια πάντως εικόνα υπήρχε και στα κρατητήρια του μεταγωγών όπου παραμένουν 10 καταδικασθέντες οι οποίοι βρίσκονταν στο δικαστήριο όταν αναγνώστηκε η απόφαση για τις αναστολές ποινών και συνελήφθησαν στην αίθουσα του Εφετείου.

Θρίλερ για την «εξαφάνιση» Παππά – Τι διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του

Τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εξακολουθούν να αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές προκειμένου να τον συλλάβουν μετά την καταδικαστική εις βάρος του απόφαση που, όπως αποφασίστηκε στην ιστορική δίκη που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στο Εφετείο, δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές είχαν κάποιο «σημάδι» από τον Χρήστο Παππά ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν ο ίδιος είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να δώσει το «παρών», βάσει των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την απελευθέρωσή του από το 18μηνο της κράτησής του.

Αυτό είναι πολύ πριν από την έναρξη της τελικής φάσης της δίκης, που ήταν στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν έχω επικοινωνήσει από χθες», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος υπεράσπισης του εξαφανισμένου καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Ο «Νο.2» της Χρυσής Αυγής είναι άφαντος, καθώς δεν εντοπίστηκε σε έρευνες που έκαναν αστυνομικοί στις δηλωθείσες κατοικίες του σε Αθήνα και Ιωάννινα, ενώ δεν έχει εμφανιστεί ούτε αυτοβούλως. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 58χρονος χρυσαυγίτης αναζητήθηκε σε έξι τόπους διαμονής χωρίς θετικό αποτέλεσμα, με τους αστυνομικούς να φθάνουν μέχρι και το Άγιο Όρος.

Εκτός του Γιάννη Λαγού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Παππάς είναι ο μόνος καταδικασθέντας που δεν έχει εμφανιστεί.

Όπως είπε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, μίλησε μαζί του χθες τελευταία φορά και μεταφέρει «αυτά που του είπε».

«Η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι», σημείωσε σχετικά ο δικηγόρος.

Σχετικά με τις προθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι:

«Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2013 ο Παππάς ήταν ο τελευταίος που πήγε στη ΓΑΔΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα κάνει και τώρα.

Πηγή:cnn.gr