Τη λήψη μέτρων ταμειακής διευκόλυνσης προ τους πλημμυροπαθείς και την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής στο νερό που καταναλώθηκε από τους δημότες για την απομάκρυνση της λάσπης αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος κ. Κώστας Παπαλός, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να μην χρεωθεί το νερό που καταναλώθηκε από τους δημότες για την απομάκρυνση της λάσπης μετά την καταστροφική πλημμύρα. Για να επιτευχθεί αυτό, η Δημοτική Επιχείρηση θα λάβει υπόψη τις περυσινές καταναλώσεις του αντίστοιχου διαστήματος. Θα συγκρίνουν δηλαδή τα κυβικά που καταναλώθηκαν πέρυσι με τα φετινά και η υπερβάλλουσα ποσότητα νερού δεν θα χρεωθεί.

Για τις περιπτώσεις εκείνες που τα καταναλωθέντα κυβικά φέτος είναι λιγότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (πχ σε διαμερίσματα που δεν είχε κατανάλωση επειδή δεν έφθανε το νερό λόγω έλλειψης πίεσης), η τιμολόγηση θα γίνει με βάση τα φετινά δεδομένα. Από εκεί και ύστερα αποφασίστηκε η παροχή ταμιακών διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των λογαριασμών για τους πλημμυροπαθείς. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον κ. Παπαλό προβλέπεται η παροχή διευκολύνσεων με τη μορφή δόσεων και ο μη τοκισμός των λογαριασμών, των οποίων η πληρωμή μπορεί να καθυστερήσει το προσεχές εξάμηνο.