Χ. Τριαντόπουλος από το Επιμελητήριο: Ανοίγει ο δρόμος των τελικών αποζημιώσεων στο Ν. Καρδίτσας

*Τί δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Υφυποργός Χρ. Τριαντόπουλος
* Πρόσθετη χρηματοδότηση για φράγμα στο Μουζάκι και για έργα ζητά η Περιφέρεια

Ανοίγει εντός του προσεχούς διημέρου ο δρόμος για την πληρωμή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις του Νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «Ιανό».
Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τις διοικήσεις του ΕΒΕ, των ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Σελλάνων, καθώς και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.
Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την Καρδίτσα μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε στην περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών του «Ιανού». Εκεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε επιπλέον 63 εκατομμύρια ευρώ για νέα έργα, τα φράγματα σε Μουζάκι, Πύλη, Αγιονέρι και επιπλέον έργα υποδομών που δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Υπουργείου που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Πιο αναλυτικά, σε δήλωσή του στην εφημερίδα χθες το βράδυ από το ΕΒΕ Καρδίτσας, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι τα σχετικά ΦΕΚ πληρωμής των αποζημιώσεων έχουν εκδοθεί για τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, και στο δρόμο της έκδοσης βρίσκεται εκείνο που αφορά το Ν. Καρδίτσας.
Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Με την έκδοση της σχετικής απόφασης, το υπουργείο θα μπορεί να δέχεται τους φακέλους από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων. «Ο ορίζοντάς μας είναι από τότε που έρχεται ο φάκελος, τμηματικά να δινουμε τις αποζημιώσεις σε λίγες ημέρες. Η εμπειρία δείχνει ότι σε 2-4 μέρες, ανάλογα με τον όγκο των φακέλων, να προχωράμε στην πληρωμή του τελικούς ποσοστού της αποζημίωσης που έχει διαμορφωθεί στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Στο σύνολό του είναι ένα σημαντικό ποσοστό για την Καρδίτσα» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας που έχει αναλάβει να ενημερώνει τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα επίσκεψη του κ. Τριαντόπολου και για το γεγονός ότι σύντομα αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Σημείωσε ότι επιθυμία των πληγέντων είναι να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα