Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας εξέδωσε τελικά το ψήφισμα κατά των διώξεων αγωνιστών που διαδηλώνουν ενάντια στην εγκατάσταση των Αιολικών στα Αγραφα.

Καταδικάζει ταυτόχρονα ως απαράδεκτο το φαινόμενο να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Μειοψήφισε η “Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία”, η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Ντελή που διαδέχθηκε τον πρώην δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 5 και στις 22 Αυγούστου του 2019 στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας επισημαίνει ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν για τα αιτήματα τους.

Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ή τα εντεταλμένα αρμόδια όργανα του Δήμου Καρδίτσας, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι γεγονός που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου. Με βάση τα παραπάνω εκφράζουμε την αντίθεση μας στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών έξω από το Δημαρχείο, καθώς θεωρούμε ότι τα αιρετά όργανα θα πρέπει να λειτουργούν απερίσπαστα και χωρίς πιέσεις.

Θεωρούμε λανθασμένη την κάθε είδους παρέμβαση της αστυνομίας και άλλων κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στους ειρηνικούς διεκδικητικούς αγώνες του λαού και απαιτούμε να παύσει κάθε είδους άδικη δίωξη αγωνιστών για τα αιολικά, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ή για εργατικές διεκδικήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΣ