Την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη, οι αντιδράσεις είναι έντονες από τους εργαζομένους που «βλέπουν» πως η ζωή τους πιθανόν να αλλάξει, μέσα σε μία ημέρα.

Όσο η κυβέρνηση σφίγγει το λουρί και κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς σε ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες, άλλο τόσο ο κόσμος πεισμώνει και πάει κόντρα σε αυτή την απόφαση.

Πέρα από τους αρνητές, υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει το εμβόλιο και κερδίζει χρόνο, ώστε να νιώσει έτοιμος. Υπάρχει επίσης κόσμος που φοβάται. Αυτούς πρέπει να πείσει η κυβέρνηση με επιχειρήματα και όχι με «εκβιασμούς» του τύπου: «αν δεν κάνεις το εμβόλιο θα απολυθείς».

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τους πολίτες να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Ο διχασμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή την περίοδο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διδαχθεί από το δημοψήφισμα του 2015. Όσο πιέζεις το λαό να κάνει κάτι με το «έτσι θέλω», αυτός θα πάει ανάποδα.

Έτσι είναι το DNA του Έλληνα. Και στην κυβέρνηση θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να πείσουν τον ελληνικό λαό.

Μαζί και η αντιπολίτευση που επιτέλους θα πρέπει να κάνει προτάσεις και όχι να μένει στη μόνιμη «καραμέλα» περί: «ναι στους εμβολιασμούς, όχι στον διχασμό».

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΗΣ