Με μεγάλη θλίψη υποδέχθηκε η ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας την είδηση για τον θάνατο του γνωστού προπονητή Χρήστου Αρχοντίδη που “έφυγε” από τη ζωή χθες σε ηλικία 81 ετών..
Ο Σερραίος τεχνικός είχε μια τεράστια διαδρομή στο χώρο της προπονητικής και έχει περάσει απο πλήθος ομάδων απο την δεκαετία του ‘70 όταν και ξεκίνησε η καριέρα του με αποκορύφωμα την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας το 1982.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το ξεκίνημα το έκανε στην Καρδίτσα σε ηλικία 33 ετών και συγκεκριμένα στον καταπληκτικό τότε ΑΟΚ της αγωνιστικής περιόδου 1971-72 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας…
Διαδέχθηκε τον προπονητή Δεληγιώργη στους “κυανόλευκους” και αποκαλούνταν “δάσκαλος” αφήνοντας μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.
Μάλιστα η σύζυγός του που ήταν καθηγήτρια αγγλικών, μετέφραζε αγγλικά βιβλία ποδοσφαίρου για τις ασκήσεις των προπονήσεων της ομάδας οπως διηγούνται οι παλαίμαχοι παίκτες.
Με ανακοίνωσή τους οι “κυανόλευκοι” βετεράνοι που συνεργάστηκαν τότε με τον Χρήστο Αρχοντίδη εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του και τα συλλυπητήρια τους στην αγαπημένη του οικογένεια…

Στη φωτό – ντοκουμέντο από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Σίσκου που δημοσιεύουμε διακρίνονται όρθιοι απο αριστερά:Χρήστος Αρχοντίδης, Ηλίας Σίσκος, Βασίλης Τσιαμούλης, Χρήστος Παπαθεοχάρης (αείμνηστος), Φόρης Μπουντόλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Απόστολος Κεφαλάς.
Καθιστοί απο αριστερά: Γιώργος Τζέλος, Γιώργος Κοιλούκος (αείμνηστος), Γιάννης Θώδης, Θωμάς Σιατήρας και Βασίλης Πιτσάβας.