Το θρυλικό “Ράλι Ακρόπολις”, ή αλλιώς το “ράλι των θεών” όπως το ονόμασαν οι πολυπληθείς φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο, επέστρεψε!

Μετά από οκτώ χρόνια δόθηκε και πάλι η εκκίνηση και για δύο χρόνια θα περιλαμβάνεται στο Καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, αντικαθιστά το ράλι της Χιλής και αποτελεί τον ένατο γύρο της διοργάνωσης από την οποία θα προκύψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μαζί βεβαίως επέστρεψαν και μνήμες  στην πόλη μας, όταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 τα αγωνιστικά αυτοκίνητα διέσχιζαν και τους δρόμους της Καρδίτσας!

Με πιο κοντινή ειδική διαδρομή αυτή της Μακρυράχης (περνούσε ακόμη από Ραχούλα Αμάραντο, για να φθάσει  μετά στη θρυλική διαδρομή “Ταρζάν“)!

Στο “πήγαινε – ελα” των οδηγών Καρδίτσα – Καλαμπάκα (εκεί διανυκτέρευαν) ο κόσμος έβγαινε πλήθος στους δρόμους για να θαυμάσει από κοντά τους θρύλους του παγκόσμιου ράλι που συμμετείχαν στο “Ακροπολις”!

Όταν μάλιστα περνούσαν απο τις πόλεις (περνούσαν δύο φορές και απο τα γειτονικά Τρίκαλα), οι οδηγοί δεν φορούσαν κράνος καθώς δεν υπήρχε χρονομέτρηση, αλλά φρόντιζαν ν’ αποζημιώνουν τους θεατές με εντυπωσιακά “μαρσαρίσματα”.

Δύο τέτοιες φωτογραφίες που μας γυρίζουν στη δεκαετία του ’80 ανασύραμε από το προσωπικό αρχείο του Aθανάσιου Κατσίκη, με αγωνιστικά του Ακρόπολις στην οδό Τρικάλων!!!

Θ.Κ.