Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από φορείς, συλλογικότητες και απλούς Καρδιτσιώτες, με αφορμή την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μελών της “Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” που αντιστέκονται στην βιομηχανοποίηση των Αγράφων με αιολικά πάρκα!

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους διωκώμενους και καταγγέλθηκε με συνθήματα η στοχοποίηση και η καταστολή σε όσους τολμούν να αρθρώνουν φωνή αντίστασης σε όσα αποφασίζονται ερήμην της κοινωνίας.

Επίσης για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αντίθεση στην ισοπέδωση των απάτητων Αγράφων από ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αιολικών.

Η υπόθεση με την παραπομπή σε δίκη για τα αιολικά, ξεκίνησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοπρασιών του Δήμου Καρδίτσας στις 20 Αυγούστου του 2020, όταν πραγματοποιήθηκε διαδήλωση έξω από το δημαρχείο όπου εκφράστηκε η αντίθεση στην παραχώρηση στρεμμάτων δασικής και δημόσιας γης σε ιδιωτική εταιρία για τα αιολικά έργα που σχεδιάζονται στα Αγραφα.

Τότε, η συνεδρίαση που από το νόμο και τον κανονισμό ήταν ανοιχτή για τους πολίτες πραγματοποιήθηκε με κλειστές πόρτες και με αστυνομική δύναμη που έριξε δακρυγόνα και χημικά στον κόσμο και πράγματι ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση από την επιτροπή της προηγούμενης δημοτικής αρχής η προαναφερθείσα έκταση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας η οποία εκφράστηκε με ψηφίσματα αλλά και διαδηλώσεις.

Επίσης καταδικάστηκε η ενέργεια αυτή με ψήφισμα από μεταγενέστερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ύστερα από παρέμβαση της “Ανοιχτής Συνέλευσης), όπως και η παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων διαδηλωτών.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων αναβλήθηκε.