«Όχι» στις τηλε- εκλογές από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας (video)

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Σε συντεταγμένη απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των υπηρεσιακών το μεσημέρι της Δευτέρας οι τέσσερις συνδυασμοί των παρατάξεων της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αντιδρώντας με τον τρόπο στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θεσμοθετήσει διαδικασίες «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Η απόσυρση έγινε στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσία μάλιστα του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρου Τσούχλου. Οι εκπαιδευτικοί διατρανώνουν ότι τάσσονται υπέρ των μαζικών και ζωντανών διαδικασιών. Οι τέσσερις συνδυασμοί που αποσύρθηκαν είναι «ΔΑΚΕ Καθηγητών», «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών», «Αγωνιστική Συσπείρωση» και «Κοινή Δράση».

Όπως τόνισαν σε συνομιλία που είχαν με τον Διευθυντή της ΔΔΕ Καρδίτσας κ. Σωκράτη Παππά, η κυβέρνηση και τo Υπουργείο αποφάσισαν τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων για αναβολή της διαδικασίας λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραγιάννης, οι εκπαιδευτικοί λένε όχι στις «τηλε-εκλογές». Σημείωσε ότι η διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και προβλήματα. Κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή το υπουργείο να κάνει πίσω και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Τσούχλος επισήμανε ότι αποδεικνύεται εμπράκτως η δυσκολία της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της διαδικασίας λόγω κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ζήτησαν από την Υπουργό αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Κάλεσε τον κ. Παππά να μεταφέρει την απόφαση και τις θέσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση και ακολούθως στην Υπουργό.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής κ. Παππάς, ανέφερε ότι η ανακήρυξη των ψηφοδελτίων έχει ήδη γίνει και όλα όσα του μετέφεραν μαζί με την απόσυρση των συνδυασμών θα τα μεταφέρει στην Περιφερειακή Διεύθυνση.