“Υπάρχει μέχρι στιγμής, ανταπόκριση από 10 ιδιώτες γιατρούς για να συνδράμουν τα δύο νοσοκομεία της πόλης που δέχονται μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε ένας μικρός ιατρικός σύλλογος, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Επίσης πρέπει να βοηθήσουν και οι επιχειρηματίες της περιοχής, με δωρεές σε αναπνευστήρες, ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και άμεσα να εξοπλιστούν και άλλες κλίνες στα δύο νοσοκομεία για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημενες ανάγκες.” Τα παραπάνω επισήμανε στο “Μγκαζίνο της Θεσσαλίας ” ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος, καταλήγοντας πως αν την Τρίτη και την Τετάρτη πέσουμε στη Λάρισα κατω από τα 100 κρούσματα, τότε αυτό θα είναι ένα καλο δείγμα, ότι ξεπρνάμε το σκόπελο και μπαίνουμε σε φάση ύφεσης της πανδημίας”…

Απ. Κομνός: «Χρειαζόμαστε γιατρούς να μας βοηθήσουν»
Εξάλλου ο διευθντής της ΜΕΘ στο ΓΝΛ Απόστολος Κομνός μιλησε στο ΜΕGA για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της περιοχής:

«Καθημερινά αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε κρεβάτια, όχι μόνο εντατικής, αλλά και κρεβάτια για ασθενείς με ήπιο κορωνοϊό. Οι εισαγωγές αυξάνονται στις τελευταίες εφημερίες. Πριν μια βδομάδα είχαμε 12-15 περιστατικά την ημέρα, τώρα αυτά έχουν διπλασιαστεί. Κρεβάτια βρίσκουμε καθημερινά, έχουμε συμπτύξει τις κλινικές του νοσοκομείου, ευτυχώς έχουμε και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο που έχει πολλά κρεβάτια. Μας βοηθούν και οι ιδιωτικές κλινικές. Οι δύο μονάδες που είχαμε μετετράπησαν σε Covid, οπότε μεταφέραμε ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται εδώ σε ιδιωτικές κλινικές», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κομνός.

«20 κλίνες ΜΕΘ έχουμε που είναι κατειλημμένες. Αρκετοί παίρνουν εξιτήριο. Από αυτούς που έρχονται, αυτοί που φεύγουν είναι λιγότεροι. Επομένως χρειαζόμαστε καινούργια κρεβάτια. Υπάρχει ένας σχεδιασμός από την υγειονομική περιφέρεια. Σήμερα θα ανοίξουν την Καρδίτσα 4 καινούργιες κλίνες, εμείς θα ανοίξουμε άλλες 4, στη Λαμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουν άλλες πέντε», συνέχισε ο ίδιος.

«Γιατροί που έχουν σχέση με αναπνευστήρες και μονάδες, είναι οι εντατικολόγοι, είναι γιατροί 5-6 ειδικοτήτων που έχουν σχέση με την εντατική. Ένας καλός γιατρός που θέλει να βοηθήσει, μπορεί να βοηθήσει. Χρειαζόμαστε στρατιώτες», τόνισε ο κ. Κομνός.