Μεγάλες ζημιές και στην Τοπική Κοινότητα Φύλλου, άφησε στο πέρασμά του, ο «Ιανός». Η καταστροφική πλημμύρα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, έπνιξε στα λασπόνερα περίπου 10.000 στρέμματα βαμβακιού, περισσότερα από 30 σπίτια πλημμύρισαν, ενώ κατέρρευσαν και δύο οικίες. Την τραγική κατάσταση που έζησε το χωριό, μας περιέγραψε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βάιος Γιώτας.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Γιώτας: «στο Φύλλο τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν περίπου 10.000 στρέμματα με βαμβάκι. Ένα σημαντικό ποσοστό υπέστη ολική καταστροφή, ενώ στα περισσότερα έχουν υποβαθμιστεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με την πώληση του προϊόντος στα εκκοκκιστήρια».

Στη συνέχεια ο κ. Γιώτας, ανέφερε πως από τα ορμητικά νερά, πλημμύρισαν περισσότερα από 30 σπίτια, ενώ δύο οικίες ύστερα από ελέγχους που έκαναν αρμόδια κλιμάκια, βγήκαν ακατάλληλες. «Υπάρχουν δύο οικογένειες που φιλοξενούνται προσωρινά στη Λάρισα, σε συγγενικά πρόσωπα.

Θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα κοντέινερ στο χωριό» τόνισε ο κ. Γιώτας, ενώ ζήτησε να… τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες. Τέλος, ο κ. Γιώτας ζήτησε να θωρακιστεί το χωριό με αναχώματα, να καθαριστεί ο ποταμός Ενιπέας και να γίνει επιτέλους το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων.