Θα μπορούσε να είναι το σπίτι του Αη Βασίλη ή το σπίτι των βοηθών του. Θα μπορούσε να είναι ο χώρος όπου τα ξωτικά φτιάχνουν τα δώρα των παιδιών.

Ο λόγος για το…λουσμένο στο φως σπίτι του κ. Ιωάννη Φούκη στους Σοφάδες. Ο Σοφαδίτης ταξιτζής που όπως είναι εμφανές είναι λάτρης των Χριστουγέννων φροντίζει κάθε χρόνο και μετατρέπει το σπίτι του στην οδό Μπλάτζιου 27 στους Σοφάδες σε ένα φωτεινό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

Περισσότερα από 10.000 λαμπιόνια έχουν στολίσει το σπίτι και την περίφραξή του ενώ στην αυλή δεσπόζει η φάτνη με την Παναγία, τον Ιωσήφ και το θείο Βρέφος.

Για περισσότερες από δυο εβδομάδες ο κ. Φούκης- με τη βοήθεια του ηλεκτρολόγου Σωτήρη Δεληγιάννη- με πολύ μεράκι αλλά το κυριότερο με πολλή αγάπη τοποθετούσε τα λαμπιόνια στο σπίτι του προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπως κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φορά εμπλούτισε τον φωτισμό ενώ φρόντισε ιδιαίτερα τη φάτνη όπου τοποθέτησε κούκλες βιτρίνας το πρόσωπο των οποίων ζωγράφισε μια ζωγράφος.

Ο διάκοσμος είναι τόσο εντυπωσιακός που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων οι οποίοι περνούν από το σπίτι για να το δουν και να το φωτογαρφίσουν.

Η διάθεση του κ. Φούκη όμως δεν σταματά εκεί…Την πρωτοχρονιά ντύνεται Αγιος Βασίλης και δίνει δώρα και γλυκίσματα στα παιδιά της γειτονιάς του προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους.

Φέτος βεβαια έχει έναν λόγο παραπάνω να το κάνει αυτό και αυτός είναι ο εγγονός του!

Και του χρόνου!