ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΓΙΘΕΑ

Δραματική είναι η κατάσταση στην ορεινή Αργιθέα, με τους κατοίκους του Λεοντίτου και του Βλασίου, να παραμένουν αποκλεισμένοι για 11 ημέρες

Η κακοκαιρία «Ιανός» προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε όλο το Δήμο Αργιθέας, με τους κατοίκους του των ορεινών χωριών να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, δεν έχουν ούτε τρόφιμα ούτε γιατρό, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι.

Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση όπως λένε, μπορεί να λύθηκε μετά από μία εβδομάδα, ωστόσο το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και η πρόσβαση στα χωριά είναι ανέφικτη.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου από την πλευρά του ανέφερε πως πέρα από το Λεοντίτο παρόμοια ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση στο χωριό Βλάσι, όπου έχουν αποκοπεί και οι δύο προσβάσεις.

Όπως ανέφερε, στο Λεοντίτο, υπάρχει μία υποτυπώδης πρόχειρη διάβαση μέσω αναχώματος που μπορεί να σε οδηγήσει προς το δρόμο για Μουζάκι, ωστόσο όλο το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο και δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα από την πολιτεία και την περιφέρεια να το αποκαταστήσει τις ζημιές πριν την έλευση του χειμώνα.

«Οι 30 κάτοικοι στο Λεοντίτο και άλλοι τόσοι στο Βλάσι, θα είναι για μήνες αποκομμένοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αργιθέας.