Κίνδυνος ενοποίησης των Πρωτοδικείων Καρδίτσας και Τρικάλων, με έδρα στο γειτονικό Νομό!

Κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης του Νομού Καρδίτσας προκύπτει αυτή τη φορά από το πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με βάση το οποίο προτείνεται η ενοποίηση του Πρωτοδικείου Καρδίτσας με εκείνο των Τρικάλων και έδρα τα Τρίκαλα!

Στο πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας που τέθηκε προς γνώση του δικαστικού σώματος, παρουσιάζονται πιθανές ενοποιήσεις πρωτοδικείων, ταξινομημένες από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο σε σχέση με το μέγεθος της ενοποίησης (αριθμός δικαστών που θα μεταφερθούν κατά τη συγχώνευση όλων των δικαστηρίων σε μια φυσική τοποθεσία). Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Μεσολόγγι – Αγρίνιο, Κοζάνη – Καστοριά- Φλώρινα, Ηλεία – Αμαλιάδα, Ροδόπη- Ξάνθη, Τρίκαλα – Καρδίτσα, Θήβα – Λιβαδιά , Πάτρα- Αίγιο- Καλάβρυτα, Έδεσσα- Γιαννιτσά.

Την αντίθεσή του στην ενοποίηση που θα οδηγήσει επί τους ουσίας στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Καρδίτσας, εξέφρασε μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ανυφαντής.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών