12 οικογένειες πιθανώς ομογενών από τη Μαριούπολη θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της Πεζούλας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Για τη φιλοξενία 12 οικογενειών – προσφύγων από την Ουκρανία προετοιμάζεται ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, προχωρώντας σε εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του ξενώνα της Πεζούλας, όπως είχε αποφασίσει πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν προτάσεως του Δημάρχου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος, ενώ παράλληλα προχωρούν οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου ενός του ξενώνα.
Σε πρώτη φάση ο Δήμος θα υποδεχθεί 12 οικογένειες, κατά πάσα πιθανότητα ομογενείς από τη Μαριούπολη. Μάλιστα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου, είχε επαφές και με την Ουκρανική Πρεσβεία για το εν λόγω ζήτημα. Ο κ. Νάνος υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει αναπτύξει σχέσεις με την Ουκρανία, υπενθυμίζοντας το σύμφωνο σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας το οποίο υπογράφηκε με τον πρέσβη το καλοκαίρι του 2021 στο δημαρχείο. Παράλληλα η Ουκρανίδα πρόξενος με την οποία είχε συναντηθεί παλιότερα, έλκει την καταγωγή της από τη Μαριούπολη, με τη γιαγιά της να έχει ελληνικές ρίζες.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα