Σε δυόμιση ώρες στην Αθήνα…

Ένα τεράστιο έργο για την Καρδίτσα και γενικότερα για τη Δυτική Θεσσαλία μπαίνει στις… ράγες, καθώς χθες αναδείχθηκε ο ανάδοχος. Πρόκειται για την ηλεκτροκίνηση της Δυτικής Θεσσαλίας, με το έργο να υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί το 2022.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι ταχύτητες που θα μπορεί να ανα- πτύσσει το τρένο θα είναι της τάξης των 160χλμ/ώρα και το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα θα διαρκεί περί- που 2 ώρες και 50 λεπτά χρόνος ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα απαιτούνται σχεδόν 5 ώρες.

Την ίδια ευεργετική μείωση χρόνου θα βιώσουν και τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής καθώς στην Καρδίτσα το τρένο θα φτάνει σε 2 ώρες και 20 λεπτά και στα Τρίκαλα σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Ο χρόνος για την πρωτεύουσα θα μειωθεί κατά το ήμισυ και σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό, τόσο για τους κατοίκους της Καρδίτσας, όσο και για τους επισκέπτες.

Μπαράζ κλοπών

Μπαράζ κλοπών σε σπίτια και καταστήματα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Σοφάδων.

Κάτοικοι της περιοχής, μας επισημαίνουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν ξέρουν πραγματικά πότε θα είναι η στιγμή που θα βρουν το σπίτι τους «ανοιγ- μένο».

Βέβαια, το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι τωρινό, μιας και στο… στόχαστρο δεν βρίσκονται μόνο σπίτια και καταστήματα, αλλά και αγροτικά μηχανήματα στα χωράφια τους κα- λοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Το μόνο που ζητούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σο- φάδων είναι ενίσχυση του Αστυνο- μικού Τμήματος, για να σταματήσουν οι διαρρήξεις και οι κλοπές.

Το μετάνιωσαν…

Οι εποχές όπου οι παραγωγοί αποθήκευαν τα προϊόντα τους με την προσμονή να πουλήσουν σε καλύτερες τιμές, μάλλον ανήκουν στο παρελθόν.

Η φετινή χρονιά στο σιτάρι αποδεικνύει περί- τρανα, γιατί οι παραγωγοί δεν ρισκάρουν να αποθηκεύσουν.

Η τιμή του σιταριού παραμένει «κολλημένη» γύρω από τα 20 λεπτά το κιλό και αυτοί οι… λίγοι που είχαν αποθηκεύσει, πραγματικά το μετάνιω- σαν, διότι θα καρπωθούν σχεδόν τις ίδιες τιμές με συναδέλφους τους, που πούλησαν από την αρχή.

Άλλη μία κακή χρονιά για το σιτάρι έλαβε τέλος και το ζήτημα είναι πόσοι θα είναι αυτοί που θα γυρίσουν την πλάτη, την ώρα που το βαμβάκι δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης.

Κ.Φ.