Η στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και είναι η πρώτη επίθεση μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Σύμφωνα με το Reuters, 19 ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση, ενώ άλλα επτά εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση.

Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έρχεται μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

Σε απόσταση μόλις 15 μιλίων από τα πολωνικά σύνορα – και επομένως από το έδαφος του ΝΑΤΟ – φαίνεται να είναι η πιο δυτική επίθεση από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν από την έναρξη της εισβολής.

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι οι δυτικές αυτοκινητοπομπές όπλων προς την Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Πηγή: skai.gr