«30άρησε» το Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ TOY KΩΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ

Mια 30ετία από την ίδρυσή του συμπλήρωσε φέτος το Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ένα από τα δύο ΑΕΙ Κτηνιατρικής που λειτουργούν στη χώρα.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής ιδρύθηκε με το Προεδρικό διάταγμα 177/1993, ενώ η λειτουργία του άρχισε το 1994. Μάλιστα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα προέκυψε θέμα μη λειτουργίας του τμήματος. Μπροστά στην δυσμενή αυτή εξέλιξη για την περιοχή, φορείς και κάτοικοι της Καρδίτσας κινητοποιήθηκαν μαζικά γεγονός που τελικά έφερε θετικά αποτελέσματα.

Επί τρεις δεκαετίες το Τμήμα έχει ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευση των Ελλήνων κτηνιάτρων. Ο πρώτος κτηνίατρος αποφοίτησε το 1999 και ο πρώτος διδάκτορας αναγορεύτηκε το 2004.

Παρέχει Πτυχίο Κτηνιατρικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Διδακτορικό Δίπλωμα και τίτλους μετεκπαίδευσης μετά την ολοκλήρωση των προκαθορισμένων σπουδών και την επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις. Μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 600 κτηνίατροι, έχουν απονεμηθεί πάνω από 110 διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης και 50 διδακτορικά διπλώματα.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών