Περισσότεροι από 400 νέοι φοιτητές θα έρθουν στην Καρδίτσα για να σπουδάσουν το νέο ακαδη μαϊκό έτος, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέσσερα τμήματα ΤΕΙ, αλλά και στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσα- λίας, ο αριθμός των εισα- κτέων φτάνει τους 406 φοιτητές.

Ειδικότερα, στο τμήμα Δασοπονίας: 63 φοιτητές.

Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου:87 φοιτητές.

Τεχνολογία Τροφίμων: 107 φοιτητές.

Διατροφής και Διαιτολογίας:73 φοιτητές.

Κτηνιατρική: 76 φοιτητές.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Καρδίτσα επιτυχόντες με τους γονείς τους που προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα από τα αρχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και δεν είναι άλλο από αυτό της ανεύρεσης στέγης.

Πρόκειται για ένα… γολγοθά χωρίς υπερβολή αφού τα διαθέσιμα σπίτια για φοιτητές στην πόλη της Καρδίτσας, παρότι παραμένουν στα ίδια επίπεδα ενοικίων σε σχέση με πέρσι, δεν είναι αρκετά με αποτέλεσμα να χρειάζε- ται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τους επιτυχόντες και τους γονείς τους προκειμένου να εξα- σφαλίσουν την στέγασή τους.

Ανάλογη βέβαια είναι και η ταλαιπωρία των Καρδιτσιωτών επιτυχόντων που έχουν περάσει σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη ταξιδέψει προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν σε επίπεδο στέγασης και όχι μόνο.